Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

lunch

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

8 plakken brioche (of suikerbrood)
250 ml melk
2 eieren, losgeklopt
25 gr roomboter
100 gram chocolade drups 70% puur
30 gr hazelnoten, grof gehakt en geroosterd

 

 

Printen

Bereiding

  1. Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop door elkaar. Week de sneetjes suikerbrood aan twee kanten totdat ze het eimengsel goed hebben opgezogen.
  2. Verwarm de chocolade drups au bain marie in een hittebestendige kom en zet die op een pan met licht kokend water tot deze mooi is gesmolten.
  3. Smelt de boter in een koekenpan en bak daar de sneetjes in tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
  4. Giet de gesmolten chocolade over de sneetjes en bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Ingrediënten in dit recept