Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Maik Kuijpers

Seizoen

winter

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

125 g blauwe bessen
1 limoen, geperst en geraspt
3 takjes verse dragon, de blaadjes fijngehakt
250 g mascarpone
0,5 vanillestokje, alleen de zaadjes
150 ml slagroom
150 ml melk
2 eieren, losgeklopt
4 plakken Fries suikerbrood
40 g boerenroomboter

Zelf in huis halen:
100 g kristalsuiker
2 theel. speculaaskruiden
2 eetl. blauwe bessenjam
2 eetl. honing (of uit onze webwinkel)

Printen

Bereiding

Meng in een kom de bessenjam, blauwe bessen, limoensap en -rasp. Voeg de dragon toe aan de bessencompote. Meng de mascarpone met de honing en vanille. Klop in een kom de slagroom, melk, eieren en 1 theel. speculaaskruiden. Leg het suikerbrood erin en laat aan beide kanten intrekken. Verhit boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Meng op een apart bordje de suiker met de speculaaskruiden. Wentel de wentelteefjes vervolgens in de speculaassuiker. Leg de wentelteefjes op 4 bordjes. Verdeel een lepel bessencompote over het suikerbrood en bestrooi met extra dragon. Serveer met de mascarpone.

Lekker om te schenken bij dit gerecht:

Wijn: Château de Cranne Cuvée Annie Darras Loupiac smaakt heerlijk bij dit dessert. Deze zoete wijn is gemaakt van overrijpe druiven die zijn aangetast met de edele rot botrytis. Hierdoor krijgt de wijn aroma’s van honing, kweepeer en gekonfijt fruit en is een feestje om te drinken bij het gebakken suikerbrood.

Prisecco (alcoholvrij): Prisecco Inspiration 4.4 is explosie van tropische fruitaroma’s zonder zoet te zijn en heeft een frisse afdronk. Een feestelijke combinatie met het zoet van de wentelteefjes.

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Maik Kuijpers

Chefkok Maik Kuijpers kookte 14 jaar lang de sterren van de hemel als chefkok bij de Librije. Vorig jaar werd het tijd voor Maik om op eigen benen te gaan staan, en sindsdien werkt hij aan allerlei uitdagende projecten. Waaronder een nieuw brasserie concept in Amsterdam in samenwerking met Lindenhoff, en natuurlijk een bijzonder kerstmenu waar u deze kerst thuis van kunt genieten!