Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Barbecue gerecht voor 4 personen // tijd: circa 15 minuten

4 Lindenhoff worsten (bv. 2 Baambrugs big worsten en 2 Gasconne runderworsten)
4 brioche burger broodjes
Krautsalade (zie recept)
1 potje Lindenhoff geroosterde ketchup

Voorraadkast / zelf in huis halen:
4 eetl. gebakken uitjes


Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Bereid hem voor op indirect garen.
  2. Laat de worsten een half uur indirect voorgaren op 120 graden (wellen in water is niet nodig).
  3. Maak de barbecue klaar voor direct grillen.
  4. Grill de worsten in circa 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
  5. Halveer de brioche broodjes en leg ze met de snijkant kort op de grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  6. Verdeel wat krautsalade op de broodjes, leg er een worst op en maak af met wat geroosterde ketchup en gefrituurde uitjes.

Tip: ook lekker met Kamper Lams merguez worstjes!

 
Zelf gebakken uitjes maken?
Snijd 3 sjalotten in flinterdunne ringen en bak ze in een pan met zonnebloemolie en een snuf zout op gemiddeld vuur in 10 minuten goudbruin en knapperig. Laat de uitjes uitlekken op keukenpapier.