Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen // tijd: circa 10 minuten + 1 uur marineren

1/2 witte kool, in flinterdunne plakken gesneden
Bosje verse bladpeterselie

1 citroen

Voorraadkast / zelf in huis halen:
1 eetl. mosterd
3 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. olijfolie
1 eetl. kristalsuiker
1 eetl. kummel (karwijzaad)


Bereiding

  1. Klop in een kom een dressing van de mosterd, witte wijnazijn, olijfolie en suiker en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de witte koolsalade door de dressing en kneed even met je handen. Laat vervolgens minimaal een uur staan zodat de dressing goed in de kool trekt.
  3. Voeg de peterselie en kummel toe, roer door en serveer met een schijfje citroen.

Ingrediënten in dit recept