Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

90 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Gerookte Noorse zalm op cederhout met Scandinavische marinade

1 teentje knoflook, in stukken
2 eetl. honing
2 theel. mosterd
1 Sorrento citroen, geraspt en geperst
Klein bosje verse dille
1,5 kg Noorse zalmfilet met vel

Zelf in huis halen
200 ml milde olijfolie

Gerookte Noorse zalm met kersenhou

Printen

Bereiding

Scandinavische zalm marinade

  1. Meng met een staafmixer de knoflook, honing, mosterd, het citroensap en de rasp en de dille.
  2. Voeg in een dunne straal de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk de marinade over de zalmfilet en laat 15 minuten marineren.

Gerookte Noorse zalm met kersenhout

  1. Maak de barbecue gereed om direct langzaam te gaan grillen met een RVS rooster
  2. Voeg kersenhout toe aan de kolen
  3. Leg de zalm met de huid op de barbecue. Sluit de deksel en zet de luchtregeling dicht en laat de barbecue een temperatuur van 70 graden bereiken.
  4. Laat de zalm ongeveer 1 uur op de barbecue liggen tot een kerntemperatuur van 46 graden
  5. Neem de zalm van de grill en leg hem op een schaal of serveerplank.

Ingrediënten in dit recept