Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

spring

Gang

breakfast
lunch

Duration

25 minutes

ingrediënten

600 g groene asperges, steeltjes verwijderd
1 eetl. roomboter
1 ui, gesnipperd
4 eetl. crème fraiche
2 plakken zuurdesem brood van As
1 teentje knoflook
4 plakjes lamsham, in reepjes
5 g verse kervel

VOORRAADKAST
1,2 l kippen bouillon
1 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukken. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui.
  2. Voeg de asperges en bouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
  3. Snijd ondertussen het brood in blokjes. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Bak de croutons circa 8 minuten knapperig en goudbruin in de pan.
  4. Voeg de helft van de crème fraiche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen. Garneer met een schepje crème fraiche, lamsham, de croutons en verse kervel.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT