Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Groene aspergesoep met zuurdesem croutons, lamsham en kervel

Seizoen

spring

Gang

breakfast
lunch

Bereidingstijd

25 minuten

ingrediënten

600 g groene asperges, steeltjes verwijderd
1 eetl. roomboter
1 ui, gesnipperd
4 eetl. crème fraiche
2 plakken zuurdesem brood van As
1 teentje knoflook
4 plakjes lamsham, in reepjes
5 g verse kervel

VOORRAADKAST
1,2 l kippen bouillon
1 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukken. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui.
  2. Voeg de asperges en bouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
  3. Snijd ondertussen het brood in blokjes. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Bak de croutons circa 8 minuten knapperig en goudbruin in de pan.
  4. Voeg de helft van de crème fraiche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen. Garneer met een schepje crème fraiche, lamsham, de croutons en verse kervel.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Groene aspergesoep met zuurdesem croutons, lamsham en kervel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten