Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 artisjokken
100 gram zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chèvre buche)
Verse peterselie, fijngehakt
Olijfolie van goede kwaliteit
Grof zeezout
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de artisjokken circa 25 minuten, giet ze af en laat ze op de kop uitlekken en afkoelen.
  3. Halveer de artisjokken en verwijder met een lepel de haartjes in het midden.
  4. Verbrokkel de geitenkaas over de artisjok, bestrooi met wat verse peterselie en besprenkel met een scheutje olijfolie en grof zeezout.
  5. Grill de artisjokken nog ongeveer 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas is gesmolten en de artisjokken gaar zijn.

Ingrediënten in dit recept