
Seizoen
zomerGang
bijgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 artisjokken
100 gram zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chèvre buche)
Verse peterselie, fijngehakt
Olijfolie van goede kwaliteit
Grof zeezout
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de artisjokken circa 25 minuten, giet ze af en laat ze op de kop uitlekken en afkoelen.
- Halveer de artisjokken en verwijder met een lepel de haartjes in het midden.
- Verbrokkel de geitenkaas over de artisjok, bestrooi met wat verse peterselie en besprenkel met een scheutje olijfolie en grof zeezout.
- Grill de artisjokken nog ongeveer 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas is gesmolten en de artisjokken gaar zijn.