Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Klassieke kaasfondue

--,--
Voeg producten toe

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 teentje knoflook
400 gram Gruyère
400 gram Emmentaler Alt
300 ml droge witte wijn

Zelf in huis halen:
1 el maïzena
3 el Kirsch

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Halveer het teentje knoflook en wrijf er de fonduepan mee in.
  2. Rasp de beide kazen grof en breng de wijn in een pan aan de kook.
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe onder voortdurend roeren. Het kaasmengsel mag niet koken dus hou het vuur laag.
  4. Roer in een kopje de maïzena met de Kirsch tot een papje, voeg deze toe aan de gesmolten kaas en roer met een houten lepel totdat de fondue dik en egaal is.
  5. Serveer warm met knapperig brood om te dopen en een frisse salade.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Klassieke kaasfondue

Ingrediënten in dit recept

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt