Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg runderbavette


Bereiding

Deze bavette komt van een dubbeldoel koe, een koe die voor melk en vlees wordt gebruikt. Door de natuurlijke en rustige manier van opgroeien geven deze koeien een kwalitatief stuk vlees met een mooie vervetting. Een duurzaam stuk vlees met authentieke smaak.

Bereiding op de barbecue: 

  1. Maak de barbecue gereed om direct te grillen op een gietijzer rooster met een temperatuur van 250°C
  2. Laat het rooster 10 minuten voorverwarmen
  3. Grill de bavette (met een dikte van 2 à 3 cm) 2 minuten op een goed warm rooster. Draai het vlees een kwartslag voor de perfect grillruit en grill nogmaals 2 minuten. Herhaal beide stappen voor de andere kant.
  4. Breng de bavette op smaak met grof gemalen peper en zout

Tip
Om ultiem van het vlees te genieten, kunt u het vlees in 4 stukken snijden (met de draad mee) om vervolgens het vlees haaks op de draad te traceren.

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk