Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 bataat, geschild en in plakken
1 bosje minibiet, schoongemaakt
1 krop Romanesco, in roosjes gesneden
4x 120 g Runderdiamanthaas
Beukenzwammen bruin
100 g spekblokjes, knapperig  gebakken
1 potje Gasconne jus
1 flesje slagroom

Zelf in huis halen:
handje broodkruimels
1 pakje polenta

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Steek de bataat uit, voeg boter toe en kook gaar. Stamp de andere helft van de bataat tot een romige puree en breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de mini bietjes, verwijder de velletjes en laat ze afkoelen in ijswater
  3. Blancheer de Romanesco
  4. Verwarm de oven voor op 80 graden. Bak de diamanthaas in een klontje boter rondom goudbruin en zet hem in de oven totdat het vlees een kerntemperatuur van 56 graden heeft. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie.
  5. Bak de zwammen in het bakvet van de diamanthaas
  6. Meng de gebakken spekblokjes  met de broodkruimels
  7. Kook de polenta met room volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet over in een vormpje. Laat afkoelen totdat de polenta een stevige consistentie heeft en bak de polenta nog even op hoog vuur in een pan.
  8. Warm de Gasconne jus op
  9. Maak het bord op: leg de polenta op het bord en leg de bietjes, Romanesco, zwammen en bataat erbij. Strooi de broodkruimels met spek erbij. Leg de diamanthaas op het bord en schenk de Gasconne jus erover.

Ingrediënten in dit recept