Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1,5 kg Baambrugs Big varkensrack

Zelf in huis halen
Appelstroop
Bruine basterdsuiker


Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en maak deze klaar om indirect met een RVS rooster op 135 graden te gaan grillen
  2. Snijd het vet ongeveer 1 cm diep kruislings in (let op: snijd niet in het vlees).
  3. Grill de varkensrack aan met het vet naar beneden voor een mooie kleur.
  4. Draai het rack zodat het vlees op het rooster van de barbecue ligt. Gaar het rack nog 1,5 uur op de barbecue met de deksel dicht
  5. Haal de varkensrack van de barbecue bij een kerntemperatuur van 65 graden.
  6. Snijdt de varkensrack in mooie karbonades. Smeer de karbonades in met appelstroop en bestrooi met bruine basterd suiker.
  7. Grill de racks nog 30 seconden aan beide zijde voor een mooie grill ruit
  8. Genieten!

 

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk