
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
zomerGang
hoofdgerechtBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1,5 kg Baambrugs Big varkensrack
Zelf in huis halen
Appelstroop
Bruine basterdsuiker
Bereiding
- Steek de barbecue aan en maak deze klaar om indirect met een RVS rooster op 135 graden te gaan grillen
- Snijd het vet ongeveer 1 cm diep kruislings in (let op: snijd niet in het vlees).
- Grill de varkensrack aan met het vet naar beneden voor een mooie kleur.
- Draai het rack zodat het vlees op het rooster van de barbecue ligt. Gaar het rack nog 1,5 uur op de barbecue met de deksel dicht
- Haal de varkensrack van de barbecue bij een kerntemperatuur van 65 graden.
- Snijdt de varkensrack in mooie karbonades. Smeer de karbonades in met appelstroop en bestrooi met bruine basterd suiker.
- Grill de racks nog 30 seconden aan beide zijde voor een mooie grill ruit
- Genieten!
Ingrediënten in dit recept
