Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

winter

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

1 doosje Baambrugs Big ravioli
4 bladeren savooiekool
2 teentjes knoflook
boerenroomboter

Voorraadkast:
5 el olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

    1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
    2. Snijd 4 bladeren savooiekool in grove repen en blancheer deze 4 minuten in het kokende water tot ze beetgaar zijn.
    3. Schep de geblancheerde koolbladeren uit de pan – niet afgieten.
    4. Doe de ravioli in de pan kokend water en kook deze in circa 4 minuten gaar.
    5. Verhit ondertussen in een andere pan de olijfolie. Plet de knoflook met de bodem van een pan en voeg toe aan de pan.
    6. Voeg de geblancheerde koolbladeren toe aan de pan en bak enkele minuten. Doe hier een klontje boter en wat versgemalen peper bij.
    7. Haal de ravioli met een schuimspaan uit de pan, maar bewaar het kookvocht. Voeg vervolgens de ravioli toe aan de pan met savooiekool, voeg wat kookvocht toe en maak het ‘gezellig’ in de pan zodat het gerecht één geheel wordt.

Leg 3 ravioli op ieder bord en serveer met parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en eventueel naar smaak wat zout.

 

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti