Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Simmentaler rund

Het Simmentaler rund stamt af van het Berner Stamboekvee uit Berner Oberland in Zwitserland; de officiële benaming is Simmentaler (Fleckvieh). Het is een middelgroot tot groot rund met stevige botten en een goede bespiering. Het dier is gevlekt met lichtgeel tot roodbruine vlekken op een witte ondergrond. Het is van nature een dubbeldoelras met een goede melkproductie en behoorlijke vleesproductie. De Lindenhoff selectie van het Simmentaler rund komt uit Zuid-Duitsland en heeft een goede vetdooradering en een vrij grove draad. De dieren lopen in de uitlopers van de Alpen en hebben hun leven lang natuurlijke, plantaardige voeding gegeten.

Karaktervol vlees

De Duitse Simmentaler met zijn mooie vetbedekking, fijne structuur en goede vetdooradering is afkomstig van koeien die minimaal 3 jaar oud zijn (twee keer gekalfd hebben) en zeer extensief gehouden zijn (langzaam groeien). De Simmentalers van Lindenhoff zijn beesten die opgroeien in midden- en Zuid-Duitsland. De Simmentalers van Lindenhoff zijn beesten die opgroeien in de Zuid-Duitse Alpen waar ze veel (berg)kruiden eten. De dieren hebben op hellingen gelopen waardoor het vlees “karaktervol” is.

Mooie vetmarmering

Een mooie vetdooradering is specifiek aan Simmentaler. Het vlees wat wij geselecteerd hebben komt uit de voorselectie voor de Spaanse tophoreca (“Spaanse selectie”). De beste 20% hiervan komt naar ons toe en hangen wij af (1, 2, 3 of meer weken) in onze speciale rijpingskamers. Wij hangen een groot deel van het Simmentaler minimaal 3 weken in het been af, wat een karakteristieke smaak en zachte structuur van het vlees oplevert. Vervolgens benen wij het vlees uit en maken het klaar voor u!

Gerookte Simmentaler rib-eye

Maak van je lunch een feestmaal met onze gerookte ribeye van het Simmentaler rund! Extra lekker op een knapperig broodje met rucola, mosterd en extra peper. De ribeye is het meest fijne deel van het ribstuk, ook wel het ‘oog’ genoemd. Door de mooie vetdooradering is deze snit een stuk voller van smaak.

Bestel gerookte rib-eye

Simmentaler runderentrecôte dry-aged

De Nederlandse entrecote is een mooie biefstuk van de dunne lende, een fijne spier die over de ribben tegen de rugwervels ligt. Dit in tegenstelling tot in Frankrijk, waar ze de ribeye ‘entrecote’ (letterlijk: ‘tussen de ribben’) noemen. Wij houden de Nederlandse stijl aan: een heerlijk mals langwerpig stukje vlees met een extern vetrandje dat smaak afgeeft tijdens het bakken. Los daarvan is de entrecote erg mager, waardoor een korte en voorzichtige bereiding gewenst is. Het bereidings advies : Goed op kamer temperatuur laten komen. Voor een medium bereiding maximaal 2 minuten aan beide kanten bakken in een goed voorverwarmde pan of grill.

Bestel Simmentaler entrecôte

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten