Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Het geheim van de beste burger

De perfecte hamburger, die maak je niet zomaar. Chef-kok Laurentz Craane denkt over ieder onderdeel van zijn hamburgers na en perfectioneert elk detail. Hierdoor won hij tot drie keer toe de prijs van ‘beste hamburger van Nederland’, 2016, 2018 en 2019! Voor hem is één ding zeker: het begint allemaal met het kiezen van de beste producten. Van het vlees tot aan de tomaten voor de ketchup; alles moet top zijn!

“Als ik mijn vriendin ten huwelijk zou moeten vragen met een hamburger, welke hamburger zou ik dan moeten hebben?”

– Chef Laurentz

De burger

“Ik kwam voor het eerst in aanraking met Lindenhoff bij het vorige restaurant waar ik werkte. We hadden daar côte de boeufs op de kaart staan en toen beseft ik me: je proeft echt het verschil! Nadat ik me had ingeschreven voor de wedstrijd van ‘beste hamburger’ belde ik slager Koos en zei: ik heb het mooiste stuk vlees nodig, maar dan als hamburger. Als ik mijn vriendin ten huwelijk zou moeten vragen met een hamburger, welke hamburger zou ik dan moeten hebben? We zijn toen uitgekomen op grof gehakte entrecote van het Simmentaler rund. Maar dat was te mager dus daar hebben we buikspek van het Gasconne varken aan toegevoegd voor een juiste vlees-vet verhouding. Ook wordt het vlees grof gemalen voor extra structuur.”

De toppings

“Bij het maken van de toppings voor een hamburger denk ik altijd: wat vind ik zelf lekker? Dan zoek ik iets wat ik nog niet vaak heb gezien en ga daarmee aan de slag. Ik snijd mezelf soms wel in de vingers omdat iets dan heel veel werk blijkt te zijn. Maar dan proef je het en denk je wauw! Ik zoek altijd de balans tussen zoet, zout en vet. Alle smaken moeten te proeven zijn, zelfs die van het dunne blaadje sla, maar niks overheerst. Toppings als zoet-zoute baconjam, frisse courgette relish en smockey ketchup maken een hamburger wat mij betreft helemaal af.” Wilt u thuis ook de perfecte hamburger maken? Dat komt goed uit want de toppings van chef Laurentz en het recept zijn te bestellen in onze webwinkel – en de toppings zijn ook te vinden in de Marché.

“Ik gebruik het mooiste stuk vlees, maar dan als een hamburger.”

– Chef Laurentz Craane

De Lindenhoff ereburger

De ereburger is niet zomaar een burger! Met deze heerlijke burger gemaakt van de beste kwaliteit Simmentaler entrecôte en Gasconne varkensbuik won chef Laurentz Craane de titel ‘Beste hamburger van Nederland’. Nadat hij zich had ingeschreven voor de wedstrijd belde Laurentz slager Koos en zei: ik heb het mooiste stuk vlees nodig, maar dan als hamburger. Na een aantal experimenten kwamen ze uit op deze grofgehakte burger met precies de juiste vlees-vet verhouding. Proef hem zelf!
De ereburger zijn vers ingevroren. Ons advies is om de ereburgers niet nogmaals in te vriezen, maar gelukkig wil je deze burgers meteen opeten!

Bestel de ereburger
Lindenhoff X Laurentz Craane

Lindenhoff X Laurentz Craane

Pssst…mogen we u iets heel leuks vertellen? We zijn trots dat Chef Laurentz Craane drievoudig winnaar is van “de beste hamburger van Nederland – en dat is niet voor niks – zijn burgers zijn fantastisch! En het mooie is dat Laurentz speciaal voor Lindenhoff 3 heerlijke producten heeft gemaakt zodat ook jij thuis een geweldige burger op tafel kan zetten: Baambrugs big bacon-whiskey jam, frisse courgette relish en geroosterde ketchup.

Bestel de hamburger toppings

Het broodje

“Het perfecte brioche broodje haal ik bij de Arnhemse bakker Tom van Otterloo. Hij is erg gepassioneerd en kiest voor de beste lokale ingrediënten voor zijn brood. Het broodje heeft de perfecte luchtigheid en als je de binnenkant kort grillt zorgt dit ervoor dat de saus niet teveel in het broodje trekt.”

Ontdek het verhaal van Tom
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten