Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 35 minuten

300 gr spaghetti
11 plakken pancetta
3 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
400 gr paddenstoelen
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Voorraadkast / zelf in huis halen
Olijfolie
Zout en peper
30 gr gedroogde paddenstoelen
600 gr passata tomatensaus
6 zongedroogde tomaten

 

 

Printen

Bereiding

  1. Laat de gedroogde paddenstoelen 5 minuten weken in 400 ml kokend water.
  2. Doe de tomatensaus samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, tijm, gedroogde paddenstoelen en het kookvocht en een scheut olijfolie in de blender en mix tot een saus.
  3. Giet de saus in een pan met een dikke bodem en laat 15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de plakken pancetta knapperig. Verwijder de pancetta en bak de paddenstoelen met een snuf zout en peper ongeveer 5 minuten in het achtergebleven vet.
  5. Proef de tomatensaus en voeg evt. nog wat zout of peper toe. Voeg de spaghetti toe aan de saus en roer door.
  6. Verdeel over de borden en leg de paddenstoelen en pancetta erop. Giet er een scheutje olijfolie overheen en serveer met Parmezaanse kaas.
  7. Tip: lekker met een frisse rucola salade!

Ingrediënten in dit recept