Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Portpeertjes met salie

Seizoen

winter

Gang

dessert

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Stoofperen doen het altijd goed toe: warm of op kamertemperatuur, bij pittige kazen of met een bol vanille- of notenijs. Maak er ook eens een flaugnard mee (zie recepten). Dit heerlijke recept komt uit het kook Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is te koop in onze webwinkel!

10 stoofperen
300 ml rode port
1 takje salie
1 vanillestokje

Zelf in huis halen:
150 gram rietsuiker
1 kaneelstokje

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Zet de peren rechtop in een stoofpan waar ze precies allemaal naast elkaar in passen. Schenk de port en zoveel water erbij dat de peertjes net bedekt zijn. Voeg de rietsuiker, het kaneelstokje en de salie toe.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg en de lege peul toe aan de stoofperen. Breng het vocht aan de kook.
  3. Draai het vuur laag. Stoof de peren afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar, of tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt. Zet de peren rechtop in een schaal. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken en schenk de portsiroop over de peren. Bewaar de peren afgedekt op een koele plek, in de siroop.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Portpeertjes met salie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt