Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 g pastinaak, geschild en in blokjes
500 g Doré aardappelen, geschild en in blokjes
500 ml volle boerenmelk
75 g roomboter
2 appels, klokhuis verwijderd en in plakken
1 eetl. honing
3 takjes verse tijm, geritst
4 Gasconne slavinken
150 g waterkers

Zelf in huis halen:
3 eetl. appelcider azijn
6 eetl. olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Kook de pastinaak en aardappelen in circa 20 minuten gaar in een pan met 500 ml melk, 250 ml water en een snuf zout.
  2. Bak ondertussen in een koekenpan de slavinken rondom goudbruin en gaar – dit duurt ongeveer 15 minuten.
  3. Verhit in een andere koekenpan 1 eetl. roomboter en voeg de appels, honing  en een snuf zout toe.
  4. Bak de appeltjes totdat ze van buiten goudbruin zijn. Giet de pastinaak en aardappelen af en bewaar het kookvocht.
  5. Stamp de pastinaak en aardappelen tot een puree en voeg wat kookvocht en 50 g roomboter toe om het smeuïg te maken.
  6. Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.  Klop de appelcider azijn en olijfolie tot een dressing en sprenkel over de waterkers.
  7. Serveer de pastinaakstamppot met de gekarameliseerde appeltjes, slavinken en waterkers salade.

Ingrediënten in dit recept