Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Luchtige aardappelpuree

--,--
Voeg producten toe

Gang

side

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg Dore aardappelen, geschild en in gelijke stukken
100 ml slagroom
100 ml melk
100 g boerenroomboter

Zelf in huis halen:
snuf versgemalen nootmuskaat

Printen

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de boter, melk en slagroom in een steelpan.
  3. Laat de aardappels op het laagste vuur in de hete pan, zonder deksel nog even uitdampen. Zo worden ze mooi droog.
  4. Pureer de aardappels zo heet mogelijk met een pureeknijper of stamp ze met een stamper helemaal fijn.
  5. Roer het hete melkmengsel door de puree en breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Luchtige aardappelpuree

Ingrediënten in dit recept

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt