Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

main

Duration

120 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
2 wortels, in plakjes
4 kalfsschenkels
takje verse tijm
rasp + sap van 1/2 citroen
handje peterselie, fijngesneden

Zelf in huis halen:
1 glas witte wijn
2 el olijfolie
2 el bloem
1 blik gepelde tomaten (400 g)

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, wortels en 2 tenen knoflook 10 minuten op laag vuur.
  2. Strooi zout en peper door de bloem en wentel de schenkels erdoor.
  3. Schep de groenten uit de pan, verhit olie en braad de schenkels aan beide kanten aan.
  4. Doe de groenten erbij, voeg wijn, de gepelde tomaten en tijm toe.
  5. Laat het vlees met het deksel erop minimaal 2 uur zacht stoven, totdat het vlees van het bot valt.
  6. Meng intussen de citroensap en rasp met de peterselie en 1 teentje knoflook , en strooi de gremolata na afloop over de ossobuco.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT