Luchtige aardappelpuree
Gang
sideBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 kg Dore aardappelen, geschild en in gelijke stukken
100 ml slagroom
100 ml melk
100 g boerenroomboter
Zelf in huis halen:
snuf versgemalen nootmuskaat
Bereiding
- Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
 - Verwarm ondertussen de boter, melk en slagroom in een steelpan.
 - Laat de aardappels op het laagste vuur in de hete pan, zonder deksel nog even uitdampen. Zo worden ze mooi droog.
 - Pureer de aardappels zo heet mogelijk met een pureeknijper of stamp ze met een stamper helemaal fijn.
 - Roer het hete melkmengsel door de puree en breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
 
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
                    Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.