Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Kamper lamsbout
Knoflook
Rozemarijn
Sinaasappel
Olijfolie
Honing


Bereiding

  1. Laat de lamsbout minimaal 2 uur op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de lamsbout rondom in en steek knoflook en rozemarijn in de sneetjes. Besprenkel de lamsbout met olijfolie.
  3. Grill de bout gedurende 8 minuten rondom goudbruin, keer het vlees regelmatig. Gaar de lamsbout vervolgens circa 1,5 uur op 150 graden indirect met de deksel op de barbecue.
  4. Meng het sap van een uitgeperste sinaasappel met wat honing, zout en grof gemalen zwarte peper en smeer hiermee het vlees in.
  5. Snijd vervolgens een sinaasappel in plakjes en prik deze met takjes rozemarijn rondom op de lamsbout.
  6. Gaar de lamsbout vervolgens nog 15 minuten en laat rusten.

Ingrediënten in dit recept