Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

750 g hertenbiefstuk, aan een stuk
100 g Baambrugs big gerookt buikspek
1 kilo schorseneren, gewassen en geschild
200 ml boerenmelk
8 oerwortelen, gewassen en geschild
roomboter
1 potje hertenjus

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verdeel het spek over een bakplaat en rooster krokant in de oven. Leg het spek op keukenpapier.
  2. Snijd de schorseneren in stukken, doe ze in een pan en zet ze onder met half melk en half water. Voeg een snuf zout toe en kook ze in circa 10 minuten beetgaar.
  3. Doe de wortelen met een klontje boter in een kookpan en zet net onder met water. Voeg een snuf zout toe, kook ze in circa 10 minuten beetgaar.
  4. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi rondom met zout en peper. Braad de biefstuk in boter en een scheutje olie rondom goudbruin. Schep zo nu en dan wat braadboter over de biefstuk. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminium folie en laat rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de schorseneren en wortels op hoog vuur in roomboter goudbruin. Braad de biefstuk in de oven totdat deze een kerntemperatuur van circa 55°C heeft (dan is de biefstuk rosé).
  6. Verwarm de hertenjus. Snijd de biefstuk op de draad in dunne plakken en serveer met de groenten en het gerookte buikspek. Lepel er wat saus over en serveer.

Ingrediënten in dit recept