
Seizoen
herfstGang
hoofdgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 kg Baambrugs big varkensbuik met zwoerd
1,5 kg Brandt & Levie Toulouse & pistache worsten
Olijfolie
Slagerstouw
Vleesthermometer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de buik van de zijkant in en snijd horizontaal net niet helemaal door. Hierdoor krijg je een twee keer zo breed stuk vlees.
- Haal het worstvlees uit de darmen en kneed het goed door.
- Verdeel de worstvulling over de vleeskant van de buik. Rol hem vervolgens mooi op en bind op met slagerstouw.
- Smeer de buitenkant in met wat olijfolie en besprenkel met zout.
- Rooster de buik in de oven tot hij gaar is en een kerntemperatuur heeft van 70 graden.
- Haal de buik uit de oven en verhoog de temperatuur tot 250 graden.
- Laat het vlees 20 minuten rusten en zet het dan nog 20 minuten in de oven. De hete oven zorgt ervoor dat het zwoerd mooi knapperig wordt.