Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

autumn

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 kg Baambrugs big varkensbuik met zwoerd
1,5 kg Brandt & Levie Toulouse & pistache worsten
Olijfolie
Slagerstouw
Vleesthermometer

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Snijd de buik van de zijkant in en snijd horizontaal net niet helemaal door. Hierdoor krijg je een twee keer zo breed stuk vlees.
  3. Haal het worstvlees uit de darmen en kneed het goed door.
  4. Verdeel de worstvulling over de vleeskant van de buik. Rol hem vervolgens mooi op en bind op met slagerstouw.
  5. Smeer de buitenkant in met wat olijfolie en besprenkel met zout.
  6. Rooster de buik in de oven tot hij gaar is en een kerntemperatuur heeft van 70 graden.
  7. Haal de buik uit de oven en verhoog de temperatuur tot 250 graden.
  8. Laat het vlees 20 minuten rusten en zet het dan nog 20 minuten in de oven. De hete oven zorgt ervoor dat het zwoerd mooi knapperig wordt.

Ingrediënten in dit recept

Ontdek meer recepten

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT