Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen geitenyoghurt

Seizoen

spring

Gang

appetizer

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept van Francesca francescakookt.nl. Voorgerecht voor 4 personen.

– 4 (lange) radijsjes
– 4 meiknolletjes (die van mij waren klein, als ze wat groter zijn heb je er maar 2 nodig)
– 100ml geitenyoghurt
– rasp van 1/2 citroen
– 20 groene asperges
– olijfolie extra vergine
– 8 kwarteleitjes
– optioneel: 4 blaadjes citroenmelisse (die zijn trouwens ook heerlijk in een karaf water met ijs)
– optioneel: Verjus goud
– garnering: blaadjes sla (bijvoorbeeld deze betterave rouge) en eventueel wat cressen

Zelf in huis halen:
Zeezout
Witte peper
Mango azijn
Venkelzaad
Azijn

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding +  20-30 minuten bereiding

Een groot deel van dit gerecht kun je voorbereiden en klaarzetten in de koelkast. Op het laatste moment rooster je de asperges en pocheer je de kwarteleitjes.

Voorbereiding:
Maak de radijsjes en meiknolletjes schoon en snijd of rasp in hele dunne plakjes. Meng deze in een bakje met mango azijn (zorg dat de groenten onder staan) en een snufje zout. Ik ging hierin trouwens nog een stapje verder en mengde de groenten met een half deel mango azijn en half deel verjus. Dit is het sap van jonge druiven, een soort zurig druivensap, en dat vind ik een zalige vervanger voor azijn in bijvoorbeeld dressings omdat het qua zuren meer in balans is.

Meng de geitenyoghurt met de citroenrasp, eventueel blaadjes citroenmelisse, snufje zout en witte peper. Dek af en zet ook in de koelkast tot gebruik. De groene asperges meng je met olijfolie, gemalen venkelzaad en zout in een ovenschaal. Je raadt het wellicht al: ook afdekken en in de koelkast zetten tot gebruik.

Vlak voor het diner:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een middelgrote pan op het vuur met ruim water, snuf zout en scheutje (gewone) azijn. Breng dit aan de kook. Rooster de asperges in 15 minuten in de oven, schep halverwege voorzichtig om. In de tussentijd kookt je water. Leg alvast de kwarteleitjes, een klein bakje en een schaal met keukenpapier klaar. Om ze te pocheren doe je het volgende: breek voorzichtig een eitje in het bakje en zorg dat de dooier heel blijft. Roer met de steel van bijvoorbeeld een vork in het water en zorg dat er een klein draaikolkje in het midden komt. Schenk daar voorzichtig het eitje in en laat dan het water de rest doen. Na 1,5 minuut is het eitje klaar en schep je deze eruit met een schuimspaan op het keukenpapier. Herhaal met de andere eitjes, je kunt er ook prima 2 tegelijk doen.

In de tussentijd haal je de asperges uit de oven, laat iets afkoelen. Nu begint het schilderen. Zet 4 mooie borden, bij voorkeur wat donkerder voor het effect, klaar. Schep een halve eetlepel van de geitenyoghurt uit je bakje en spetter dat op het bord. Het hoeft niet netjes. Leg in het midden 5 gegrilde asperges en garneer met blaadjes sla en zet daartussen plakjes radijs en meiknol. Leg er 2 kwarteleitjes op/naast/tussen die je iets open snijdt. Garneer eventueel met cressen. Serveer je kunstwerkjes direct.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen geitenyoghurt

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten