Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 fles boerenkarnemelk
3 bosjes bospeen extra fijn
1 potje mosterd Old’n Twentse
4 dagverse eieren
1 bakje Affilla cress

VOORRAADKAST
4 eetl. olijfolie
750 ml biologisch wortelsap
scheutje zonnebloemolie
scheutje azijn

BENODIGDHEDEN
 kaasdoek

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

Een dag vooraf:

  1. Leg een kaasdoek in een zeef en schenk de karnemelk erin. Laat de karnemelk afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken zodat het zijn vocht verliest

Bereiding:

  1. Schenk het wortelsap in een ruime pan.  Zet de pan op het vuur en laat het wortelsap op laag vuur voor 2/3 inkoken
  2. Schep ondertussen de grove mosterd in een zeef en spoel deze met water, zodat alleen het mosterdzaad overblijft. Laat goed uitlekken
  3. Schenk zonnebloemolie in een koekenpan en bak het mosterdzaad op laag vuur goudbruin en knapperig
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd het loof van de worteltjes en maak ze schoon
  5. Leg de worteltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zeezout en peper en grill in circa 10 minuten zacht en goudbruin in de oven
  6. Zeef het goudbruine mosterdzaad en laat uitlekken op keukenpapier
  7. Verhit een ruime pan kokend water met een scheutje azijn en pocheer de eieren
  8. Breng de hangop op smaak met zout, peper en een scheutje olie.

Maak het bord op. Schep wat hangop op het bord en schenk er wat wortelreductie over. Leg er de gegrilde worteltjes, het gepocheerde ei en wat cress op. Bestrooi met het knapperige mosterdzaad.

Tip: heeft u nog wortel reductie over? U kunt deze mengen met wat azijn en olie en als dressing gebruiken voor over een salade!

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT