
Seizoen
zomerGang
hoofdgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 fles boerenkarnemelk
3 bosjes bospeen extra fijn
1 potje mosterd Old’n Twentse
4 dagverse eieren
1 bakje Affilla cress
Zelf in huis halen:
4 eetl. olijfolie
750 ml biologisch wortelsap
Scheutje zonnebloemolie
Scheutje azijn
Ook nodig: kaasdoek
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Leg een kaasdoek in een zeef en schenk de karnemelk erin. Laat de karnemelk afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken zodat het zijn vocht verliest.
- Schenk het wortelsap in een ruime pan. Zet de pan op het vuur en laat het wortelsap op laag vuur voor 2/3 inkoken.
- Schep ondertussen de grove mosterd in een zeef en spoel deze met water, zodat alleen het mosterdzaad overblijft. Laat goed uitlekken.
- Schenk zonnebloemolie in een koekenpan en bak het mosterdzaad op laag vuur goudbruin en knapperig.
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd het loof van de worteltjes en maak ze schoon.
- Leg de worteltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zeezout en peper en grill in circa 10 minuten zacht en goudbruin in de oven.
- Zeef het goudbruine mosterdzaad en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit een ruime pan kokend water met een scheutje azijn en pocheer de eieren.
- Breng de hangop op smaak met zout, peper en een scheutje olie.
- Maak het bord op: schep wat hangop op het bord en schenk er wat wortelreductie over. Leg de gegrilde worteltjes, het gepocheerde ei erop en wat cress erop. Besprenkel met het knapperige mosterdzaad.
Tip: heeft u nog wortel reductie over? U kunt deze mengen met wat azijn en olie en als dressing gebruiken voor over een salade!