Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 Poulet Noir boerderijkip
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
Rasp van een halve citroen
200 ml crème crue
Bosje verse peterselie, gehakt
1 Romanesco kool

Zelf in huis halen: 
Zout en peper
Olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een blender of keukenmachine de crème crue, knoflook, sjalot, citroenrasp en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Trek langzaam de huid van de kip los met je handen, en verdeel de helft van het crème crue mengsel onder de huid. Smeer de buitenkant van de kip in met de rest van het mengsel en strooi er nog wat zeezout overheen. Zet de kip in een ovenschaal en grill deze ongeveer een uur – totdat de buitenkant goudbruin is, en de binnenkant helemaal gaar.
  3. Maak ondertussen de Romanesco schoon, snijd in roosjes en kook in 8 minuten beetgaar. Serveer samen met de kip met een scheutje olijfolie en zeezout.

Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept