Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

105 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor- of hoofdgerecht voor 5 personen | 45 minuten + 1 uur pruttelen

800 g rode en witte uien
2 tenen knoflook, in plakken
50 g roomboter
3 takjes verse tijm
1 stokbrood van Menno
150 g gruyère, geraspt

Voorraadkast / zelf in huis halen
2 eetl. bloem
4 eetl. cognac
1 liter runderbouillon

Printen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in circa 30 minuten.
  2. Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de cognac, de bouillon en de takjes tijm toe aan de soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet de ovengrill aan. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte gruyère erover en zet ca. 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten in dit recept