Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gegratineerde uiensoep met Gruyère

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

105 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Gerecht voor 2 personen | 45 minuten + 1 uur pruttelen

400 g rode en witte uien
1 teen knoflook, in plakken
25 g roomboter
2 takjes verse tijm
half stokbrood van Menno
75 g gruyère, geraspt of comte 

Voorraadkast / zelf in huis halen
1 eetl. bloem
2 eetl. cognac (optioneel)
0.5 liter runderbouillon

Gerecht voor 4 personen | 45 minuten + 1 uur pruttelen

800 g rode en witte uien
2 tenen knoflook, in plakken
50 g roomboter
3 takjes verse tijm
1 stokbrood van Menno
150 g gruyère, geraspt

Voorraadkast / zelf in huis halen
2 eetl. bloem
4 eetl. cognac (optioneel)
1 liter runderbouillon

Printen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in circa 30 minuten.
  2. Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de cognac, de bouillon en de takjes tijm toe aan de soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet de ovengrill aan. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte gruyère erover en zet ca. 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gegratineerde uiensoep met Gruyère

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten