Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Fazant met krokante prei, mousse van geroosterde ui en rijke gevogelte jus

Gang

intermediate

Bereidingstijd

65 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

300g witte uien, in parten
1 prei, heel fijn julienne gesneden
200g aardappelen, geschild en in blokjes
500 ml slagroom
4 fazanten filets met vel, op kamertemperatuur
50 g roomboter
1 potje gevogelte jus
1 bakje cress

Zelf in huis halen:
zonnebloemolie, om te bakken en frituren
2 eetl. whisky
75 g pistachenoten, geroosterd en fijngehakt
Optioneel: 75 g gedroogde zwarte olijven, fijngehakt

Ook nodig: sifon (slagroomspuit)

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Rooster de uien ongeveer 40 minuten in de oven, totdat de uien mooi egaal beginnen te kleuren. Haal de uien uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Blancheer de julienne prei kort in kokend water. Laat uitlekken en dep droog. Verhit een ruime laag zonnebloemolie in een wok of frituurpan en verhit tot 180°C. Frituur de prei krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart.
  3. Verhit een steelpannetje met een scheutje olie en voeg de geroosterde uien, aardappelblokjes en slagroom toe. Laat het geheel ongeveer 25 minuten op laag vuur pruttelen. Maal vervolgens het geheel in een blender fijn en haal de saus door een zeef. Breng op smaak met zout en peper en giet het mengsel over in een slagroomspuit. Breng 1 of 2 gaspatronen aan (afhankelijk van de grootte van de sifon). Houd de sifon ondersteboven en schud hem krachtig.
  4. Bestrooi de fazantenfilets rondom met zeezout. Verhit een koekenpan met een scheutje olie op hoog vuur en bak de fazant kort rondom goudbruin. Voeg een klontje boter toe en braad de fazant nog ongeveer 20 minuten op 140°C. Laat de fazant op een warme plek rusten.
  5. Verwarm ondertussen de gevogelte jus in een pannetje. Voeg  30 g roomboter en de whisky toe en klop met een garde tot een rijke jus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg wat gefrituurde prei op een bord. Leg de fazantenfilet erop, schep er wat van de jus over en versier met wat cress. Spuit er geroosterde uienmousse naast, bestrooi met gehakte pistachenoten en gedroogde zwarte olijven, en serveer direct!

Wil je zien hoe Chef van de Maand Alex Zeelenberg dit filmpje klaarmaakt? Bekijk het filmpje hier

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Fazant met krokante prei, mousse van geroosterde ui en rijke gevogelte jus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten

LINDENHOFF HORECA​

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie.