Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Eendenborstfilet met gekarameliseerde witlof en sinaasappeljus

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Dit heerlijke recept komt uit het E-book Kerstklassiekers in een nieuw jasje van Francesca Kookt. Via de webshop kun je het e-book bestellen voor € 7,95 en daarna ontvang je direct een downloadlink.

1 potje gevogeltejus van Lindenhoff
1 sinaasappel
4 stronken witlof
4 tamme eendenborstfilets
boter

Zelf in huis halen:
zwarte peper
zeezout
schenkhoning

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

Dit heerlijke recept komt uit het E-book Kerstklassiekers in een nieuw jasje van Francesca Kookt. Via de webshop kun je het e-book bestellen voor € 7,95 en daarna ontvang je direct een downloadlink.

Voorbereiden: Zet de sinaasappeljus in de ochtend op het vuur en kook de stronken witlof vast voor. Zo ben je ’s avonds nog sneller klaar.

1. Meng de gevogeltejus met het sap en rasp van 1 sinaasappel in een sauspan. Zet op het vuur en laat de citrusjus circa 10 minuten tot 2/3 inkoken. Houd daarna warm.

2. Verwijder de bittere kern van de stronken witlof en kook ze in 5 minuten beetgaar in een pan met water. Giet af, spoel na met koud water, dep droog en halveer ze in de lengte.

3. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze zeer heet worden. Zonder vet, want dat heb je niet nodig bij eendenborst, door de hitte zal de vetlaag smelten en daarin bak je de eendenborst. Leg de filets op de vetkant in de pan en blijf er 5 minuten van af. De vetlaag gaat langzaam smelten en deze kant begint bruin te worden. Beweeg de filets heen en weer en bak nog circa 5 minuten. Als de onderkant mooi goudbruin is, keer je de filets om, zet je het vuur iets lager, bestrooi je ze met peper en zout en voeg je een klontje boter toe. Voor deze zijde heb je nog ongeveer 5 minuten nodig. Schep met een lepel af en toe wat braadvet over de filets heen. Haal de filets daarna uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.

4. Zet het vuur onder de koekenpan weer aan en leg de stronken witlof in het vet op de snijkant. Bak 2 minuten, draai ze daarna om en bak nog 2 minuten. Draai het vuur iets lager en schenk een scheut honing in de pan. Draai de stronkjes weer om, bestrooi met peper en zout en laat ze een paar minuten karameliseren.

5. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken met een scherp mes en serveer met de gekarameliseerde witlof en sinaasappeljus.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Eendenborstfilet met gekarameliseerde witlof en sinaasappeljus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten