Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Doyenne du Comice Tarte Tatin met crème crue

Seizoen

winter

Gang

dessert

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 Doyenne du Comice peer
50 g boerenroomboter, in blokjes
1 handje walnoten, fijngehakt
100 ml crème cru

Zelf in huis halen:
4 vellen bladerdeeg, ontdooid (of een rol gekoelde bladerdeeg)
1 handje bloem voor het werkblad en om uit te rollen
100 g rietsuiker + 2 eetlepels
1 eetl. Specerijen mix of kaneelpoeder
Snufje grof zeezout

Ook nodig:
Ronde taartvorm met lage rand of tarte tatinvorm, ca. 28cm, ingevet met boter
Deegroller
Pan met dikke bodem
Houten lepel
Bord ter grootte van de taartvorm

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de peer in de lengte open, verwijder het klokhuis en snijd dunne schijfjes van de peer. Zet apart.
  3. Leg de vier vellen bladerdeeg in een vierkant overlappend op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het bladerdeeg uit en snijd het deeg met een mesje ter grootte van de taartvorm. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestrooide theedoek en prik enkele keren in met een vork.
  4. Strooi twee eetlepels suiker op de ingevette taartvorm en leg de perenschijfjes er in een waaiervorm in. Maak twee ringen: een grote ring met de langere schijfjes en een kleinere ring met de kortere stukken.
  5. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem zonder te roeren, op middelhoog vuur tot er bubbels ontstaan. Neem van het vuur, voeg direct de boter en een snuf zeezout toe en laat smelten. Roer met een houten lepel door en giet het mengsel over de peren. Strooi de specerijen erover.
  6. Leg het bladerdeeg voorzichtig over de peren en vouw de rand in de vorm. Bak ca. 20-25 minuten totdat het deeg knapperig goudbruin is. Haal uit de oven, laat ca. 5 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en draai hem met een soepele beweging op. Wees voorzichtig met de hete karamel.
  7. Strooi de walnoten en een theelepel specerijen over de tarte tatin. Schep met een lepel wat crème crue in het midden van de tarte. Serveer warm.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Doyenne du Comice Tarte Tatin met crème crue

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten