Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Beenham uit de oven

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Beenham
Kruiden

Printen

Bereiding

De Lindenhoff beenham is licht gekruid en voorgegaard. U kunt de ham op de volgende manieren bereiden:

  1. Naturel: Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ham minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Snijd de bovenkant van de beenham in met een ruitjespatroon. Zet de ham gedurende 45 minuten in de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuutjes rusten. Snijd de ham in dikke plakken en serveer eventueel met een romige honingmosterdsaus of roomsaus.
  2. Met sinaasappel glazing: Meng het sap van 1 sinaasappel, 100 ml rum en 3 eetl. sinaasappel marmelade. Snijd de bovenkant van de beenham in met een ruitjespatroon. Bestrijk de ham met de marinade en besprenkel met verse tijm. Laat minimaal 8 uur afgedekt marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ham minimaal 45 minuten van tevoren uit de koelkast. Zet de ham gedurende 30 minuten in de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuutjes rusten. Snijd de ham in dikke plakken en serveer.

Het kruidige, sappige vlees van de beenham vraagt om een drank met rijpe tonen en kruidigheid die echter niet overheerst. Kies daarom voor de witte moussende Prisecco Alcoholvrij Apfelsinfonie: het sap van het eeuwenoude Duitse Sämling appelras kreeg karamel- en vanilletonen door vatrijping en werd geblend met fris rabarbersap. Kruidige kaneeltonen en fris koolzuur maken het af. Dat wordt genieten!

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Beenham uit de oven

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten