Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Onze trots

Bij Lindenhoff hebben we producten waar wij vierkant achter staan. Ieder product wordt met zorg geselecteerd door onze groentemannen, kaasmeesters, slagers en sommeliers omdat het de lekkerst smakende in zijn soort is. Daarbij is er veel aandacht voor de manier waarop een product gemaakt, geteeld of bereid wordt. Onze ervaring en overtuiging stellen namelijk dat de beste smaak altijd voortkomt uit productiemethoden die dichtbij de natuur blijven en waarin het welzijn van mens, dier en aarde centraal staat. Over elk product in ons assortiment is wel iets moois te vertellen. Toch zijn er een paar pareltjes waar wij extra trots op zijn; producten die in het bijzonder de smaak, kwaliteit en passie belichamen waar Lindenhoff voor staat.

Gasconne côte de boeuf

Gasconne is een ‘Race Rustique’; een oorspronkelijk ras dat nooit veredeld is. Het Gasconne rund is afkomstig uit de Pyreneeën en wordt sinds 1986 in Baambrugge gefokt. De dieren groeien langzaam op en leven van meer dan tien soorten gras, aangevuldmet natuurlijke bijvoeding die bestaat uit een variëteit van lokale graansoorten. Dit is terug te proeven in het pure, smaakvolle vlees. Een van de meest gewaardeerde delen van het rund is de côte de boeuf, een dwarsdoorsnede van verschillende spieren die gedurende het runderleven de wervelkolom ondersteunen, maar verder weinig arbeid verrichten. Een van de geheimen achter de rijke smaak van het vlees is de droge rijping en bereiding aan het been. Daarnaast speelt de gemarmerde structuur een belangrijke rol: het intramusculaire vet smelt bij verhitting en ‘bedruipt’ het vlees van binnenuit, wat zorgt voor een intense smaakervaring en een prachtige malsheid.

Bestel nu

Boeren goudse oplegkaas

Boeren Goudse Oplegkaas is een beschermd streekproduct dat momenteel nog maar door twee kaasboerderijen wordt
geproduceerd. De halfharde zomerkaas wordt gemaakt met de rauwe melk van koeien die dag en nacht grazen in de weilanden van het Groene Hart. Met behulp van houten vaten en linnen doeken worden de ambachtelijke kazen, die meer dan 20 kilo per stuk wegen, op traditionele wijze bereid. Ze worden vervolgens minimaal anderhalf jaar opgelegd, al bereiken deze bijzondere kazen hun top vaak pas na 3 of 4 jaar. Tijdens deze lange rijping ontwikkeld de kaas een volle, complexe smaak en een hartige beet, maar blijft heerlijk smeuïg en goed snijdbaar.

Bestel nu

Barbabietole arrosto

Deze biet uit de regio van Milano wordt direct na de oogst op het land geroosterd en ingeladen voor transport naar Lindenhoff. De bieten hebben een aardse en zoete, bijna stroperige smaak, een zachte structuur en een subtiel rokerig aroma. De Barbabietole Arrosto smaakt heerlijk in zowel warme als koude gerechten.

Bestel nu

Sorrento Citroen

De limone di Sorrento is niet zomaar een citroen. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze wereldberoemde citrusvrucht uit Sorrento, een kustplaats ten zuiden van Napels. Waarom juist hier de beste citroenen van Italië groeien heeft te maken met de vulkanische grond — de nog altijd actieve Vesuvius ligt nog geen twintig kilometer verderop — en het ideale microklimaat vlak bij de zee. Bloesem, rijp en onrijp fruit hangen tegelijkertijd aan dezelfde boom; er kan maar liefst vier keer per jaar worden geoogst. Nog altijd worden de Sorrento-citroenen met de hand geplukt. Het sappige, mineraalrijke vruchtvlees zit verpakt in een kenmerkende dikke schil vol etherische oliën. Het zijn deze aromatische oliën die de Limoncello di Sorrento IGP zijn onweerstaanbare smaak, kleur en stroperigheid geven. Een groot deel van de oogst wordt dan ook lokaal gebruikt voor het maken van deze authentieke likeur, maar enkele citroenen ontsnappen de regio en vinden hun weg naar Baambrugge.

Bestel nu

Hooibergham

Deze prachtige rauwe ham van het rustieke Franse Gasconne varken dankt zijn naam aan de manier waarop deze vroeger gedroogd werd: op de Lindenhoff boerderij, onder het dak van de hooiberg. De ham stond echter ook wel bekend als de “gestolen ham”. Omdat de hooiberg volgens de Keuringsdienst van Waren geen geschikte plaats was om de hammen te drogen, mochten deze eigenlijk niet verkocht worden. Maar veel chefs vonden de ham zo lekker dat ze er toch af en toe een kwamen “stelen”. Het gemarmerde vlees herbergt namelijk een fantastische intense smaak en een fluweelzachte structuur die smelt op de tong. Tegenwoordig worden de hammen ambachtelijk gedroogd in moderne droogkamers, maar het karakter is nog even uniek als vroeger.

Bestel nu

Dagverse Freiland Eieren

Onze Hollandse Freiland eieren zijn de definitie van kakelvers; ze zijn diezelfde ochtend nog gelegd. De eieren komen rechtstreeks van de boerderij in Vreeland, langs de Vecht, waar de scharrelkippen een overdekte uitloop en buitenuitloop hebben. Ook liggen er balen stro en luzerne waarmee de vogels zich kunnen vermaken. Boer Jan Meijer heeft kippen van verschillende leeftijden, zodat hij het hele jaar door dagverse eieren van topkwaliteit kan leveren. Doordat kippeneieren een poreuze schaal hebben die lucht doorlaat, daalt na verloop van tijd de zuurgraad en verandert de structuur: het eiwit wordt vloeibaarder en onregelmatiger. Hoe verser het ei, hoe steviger het eiwit om de dooier heen zit. Dagverse eieren smaken dus niet alleen beter, ze zijn ook makkelijker te verwerken in recepturen. Zo zijn ze bij uitstek geschikt om te pocheren of op te kloppen!

Bestel nu

Kamper lamsrack

Het Kamper lam is een mooie Nederlandse kruising tussen de vleesrijke Texelaar en de Swifter, een ras dat bekend staat om zijn smaakvolle vlees en goede vetbedekking. Uit deze combinatie komen zuiglammeren voort met een uitstekende vlees-vetverhouding. De dieren leven voornamelijk buiten in de weilanden en krijgen de beste, natuurlijke voeding. Samen met het zadelfilet geldt het rack als een van de mooiste, meest malse delen van het dier. Het vlees heeft anderhalve week gerijpt, is zeer fijn van structuur en mooi vol van smaak

Bestel nu
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten