Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Lindenhoff x restaurant As

Efraïm Bolado van der Meij – beter bekend als bakker Eef – bakt al vanaf het begin authentieke zuurdesembroden bij restaurant As: eerst in de archaïsche kloosteroven van het restaurant, tegenwoordig in de eigen bakkerij. Jaren eerder maakte Eef bij een ander restaurant al focaccia’s, maar het bakken van desembrood heeft hij zichzelf geleerd toen hij bij As begon. In die tijd bakte hij ongeveer 40 broden per dag; nu is dat aantal vertienvoudigd. Met een team van drie andere bakkers bakt hij vijf keer per week ’s morgens vroeg de verse desembroden. Vervolgens werken ze tot het eind van de middag door om het brood van de volgende dag voor te bereiden. De broden worden geleverd aan maar liefst 30 toprestaurants in Amsterdam en omstreken, waaronder Toscanini, Vermeer en Merkelbach. En aan Lindenhoff!

Restaurant As

Aan de rand van het Beatrixpark, in de voormalige kapel van het Rooms Katholieke Sint Nicolaas lyceum, bevindt zich Restaurant As. Met eenvoudige ingrediënten een gerecht creëren om verliefd op te worden – dat is één van de specialiteiten van Chef Luuk Langendijk! Bij restaurant As in Amsterdam kookt Luuk in zijn rustieke buitenkeuken de mooiste gerechten met de meest verse en lokale seizoensingrediënten. Er wordt gekookt met authentieke, smaakvolle producten uit de streek, met aandacht voor het seizoen en klimaat. Daarnaast wordt er vijf dagen per week brood gebakken van wereldklasse.

Steenoven gebakken brood

Het ambachtelijke brood wordt in een elektrische oven met een steenvloer afgebakken en heeft een unieke samenstelling van desem, tarwe, rogge en gries voor een extra authentieke smaak. Waar mogelijk wordt gekozen voor biologisch meel en bloem. Het lichte, fluweelzachte brood is omhuld met een dunne, krokante korst die mooi donker van kleur is. De smaak is vol, maar toch subtiel. Dat maakt het brood perfect om bij het diner te serveren, of lekker vooraf, met gezouten boerenroomboter of extra vergine olijfolie. Daarnaast is het brood natuurlijk heerlijk om dikke plakken van te snijden en rijkelijk te beleggen.

LINDENHOFF x

Om u de mooiste producten en recepten aan te kunnen bieden slaat Lindenhoff regelmatig de handen ineen met gerenommeerde Nederlandse chefs, restaurants en producenten. Ontdek al onze exclusieve samenwerkingen!

ONTDEK AL ONZE SAMENWERKINGEN