Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Olijfolie van Il Cavallino

De Salvadori familie heeft haar wortels tussen de bossen en wijngaarden, in Montescudaio. Een klein dorpje op een heuvel op een paar kilometer afstand van de zee in Cacina, Toscane. Vele jaren geleden was Pietro Salvadori daar al te vinden met zijn zonen Pasquino en Salvo. Druk bezig met het verzorgen van hun olijfbomen en wijngaarden en altijd klaar om een ​​”gotto” (slokje) wijn aan te bieden aan vriend en vreemde die geregeld langs kwamen om de gaarden te bezoeken. Tegenwoordig ligt de nadruk op ambachtelijk gemaakte olijfolie.

Geschiedenis

In de loop der jaren zijn de Salvadoraanse olijfgaarden uitgegroeid van de heuvels van Montescudaio tot in de valleien van Bibbona en Cecina. Als iemand vandaag langs de boerderij komt, zullen ze daar de vijfde generatie Salvadori’s vinden die nog steeds de olijfbomen van de familie verzorgen. In de afgelopen decennia hebben de Salvadori’s de familieboerderij langzaam verplaatst naar het platteland van Bibbona. Een relatief klein gebied die de heuvels met de zee verbindt, in het hart van de Etruskische kust. Toch blijft de familie verankerd aan Montescudaio, waar ze nog steeds de olijven persen.

Werkwijze

Al decennialang worden de werkwijzen van de familie Salvadori ontwikkeld, een kunst die van vader op zoon wordt overgedragen en zich in de loop van de jaren blijft vernieuwen. Tradities gecombineerd met innovatie. De olijfbomen staan op 8 meter afstand van elkaar zodat er voor elke boom genoeg ruimte is om volledig uit te groeien. Hier, in Toscane, groeien de zilvergroene olijfbomen al eeuwenlang. De familie hecht daarom veel waarde aan het bewustzijn in behoud van de harmonie en schoonheid van de Toscaanse regio. Zo komt elke olijfboom tot zijn recht.

“Il nostro olio extra vergine di oliva Il Cavallino, testimonia ancora oggi la nostra storia e la qualità del futuro.”

"Onze extra vierge olijfolie Il Cavallino getuigt vandaag de dag nog steeds van onze geschiedenis en de kwaliteit van de toekomst."

Cavallino extra virgine olijfolie

Cavallino extra virgine olijfolie

Deze extra virgine olie wordt gemaakt van de olijfsoorten Razza (frantoio), Leccino, Moraiolo and Pendolino, en heeft een licht pittig en fruitig aroma. Bij het persen van de olijven is het belangrijk dat de temperatuur constant blijft om de kwaliteit te bewaren. Door gebruik te maken van de eerste koude persing als productiemethode, ontstaat er een zuivere olijfolie. Om extra virgine te zijn moet de olijfolie een percentage oliezuur hebben dat lager is dan 1%. De productie is een intensief proces: oogsten, wassen, persen, decanteren, centrifugeren en filteren.

 

Bestel nu
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten