Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Brandt & Levie

Smaakvol vlees van goed gehouden Nederlandse varkens, natuurlijke ingrediënten en gevoel voor bijzondere smaakcombinaties: dat is wat de worsten van Brandt & Levie al jarenlang geliefd maakt. Vanaf dag één is het doel van deze Amsterdamse worstenmakers om zoveel mogelijk mensen te inspireren om beter vlees te eten.

Van Amsterdam...

Brandt & Levie is in 2011 opgericht door Geert, Jiri en Samuel: drie vrienden uit Amsterdam die een grote liefde voor vakkundig gemaakte worst en bijzondere charcuterie delen. Na wat culinaire omwegen ontmoetten de drie elkaar in een Amsterdams restaurant, waar ze een gezamenlijke passie ontwikkelden voor zelfgemaakte worst. Ze gingen in opleiding bij diverse Salumieres op Corsica en in Italië. Deze culinaire reis gaf Geert, Jiri en Samuel de nodige inspiratie en kennis mee, om écht goeie worst in Nederland te kunnen maken.

... naar Baambrugge

De vrienden begonnen hier, in de slagerij van Lindenhoff, met het maken van hun eigen worsten. In het begin kon dat alleen ’s nachts of in het weekend, wanneer de Lindenhoff slagers niet aan het werk waren. De eerste Brandt & Levie worsten werden van het Baambrugs Big gemaakt. Net als wij gebruiken de heren het hele varken, van kop tot staart. Van de nek wordt coppa gemaakt, van de buik pancetta, en van de rest de befaamde worsten. Het overgebleven varkensvet wordt gebruikt om zeep van te maken: op deze manier blijkt niks onbenut.

“Een goed varkensleven zorgt voor een goede kwaliteit vlees.”

Ambachtelijk gemaakte droge worst

Het gemalen vlees wordt gekruid met zout en unieke samengestelde specerijen. Vervolgens worden er worsten van gedraaid met natuurlijke darmen, waarna ze aan een kar worden opgehangen. De kar wordt naar een warmere kamer gebracht met een hogere luchtvochtigheid en wind. Zo wordt het fermentatieproces in gang gezet. Na het fermenteren begint het drogen van de worsten. In de rijpkamers worden nauwkeurig de luchtcirulatie, -vochtigheid en temperatuur bepaald. Afhankelijk van de dikte van de worst duurt dit 3 tot 8 weken met een temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius.

Goed gehouden Nederlandse varkens

Het meeste vlees dat in Nederland gegeten wordt is bio-industrie vlees. Die dieren hebben vaak een slecht leven gehad; dat moet anders. Zo denkt Brandt & Levie er ook over. Alle varkens zijn goed gehouden eigen varkens van bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem. De varkens krijgen veel aandacht en lopen vrij rond in de wei of in het bos. De biggen groeien op bij hun moeder en alle varkens krijgen kwalitatief en gevarieerd te eten. Op deze manier worden de varkens van Brandt & Levie zo natuurlijk mogelijk grootgebracht.

Brandt & Levie droge worst box

Een prachtig pakket met droge worsten van het Amsterdamse Brandt & Levie, speciaal voor de liefhebber! Deze ‘Gold label’ selectie wordt gemaakt van het eigen varken van Brandt & Levie en bestaat uit 6 verschillende varianten, waaronder een seizoensworst en een samenwerking met Laphroaig.

Bestel nu
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten