
Chef
Chef Leonardo PacentiSeizoen
lenteGang
hoofdgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Ingrediënten:
olijfolie
1 teen knoflook
paar takjes basilicum
2 doosjes ricotta-citroen Lindenhoff x Leonardo Pacenti ravioli
ca. 40 g pecorino
1 flesje salsa di pomodoro of een blik gepelde tomaten
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Printen
Bereiding
- Verwarm een royale scheut olijfolie in een brede koekenpan op laag vuur.
- Voeg de geplette knoflookteen toe en laat garen tot deze begint te verkleuren.
- Haal de knoflook uit de pan.
- Zet het vuur hoger en voeg de gepelde tomaten en wat zout toe.
- Scheur de helft van de basilicumblaadjes in grove stukken en voeg toe aan de saus.
- Laat 5 minuten rustig inkoken, wals de pan af en toe.
- Pureer kort met een staafmixer tot een saus.
- Breng ondertussen ruim water en een flinke schep zout aan de kook. Kook de ravioli volgens in 4 minuten beetgaar.
- Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan en doe een eetlepel van het kookvocht bij de tomatensaus.
- Leg de ravioli in de pan met de tomatensaus en laat 30 seconden staan.
- Leg de ravioli op een bord, schep er een lepel saus overheen en maak af met de geraspte pecorino, overgebleven basilicum, een scheutje olijfolie en versgemalen peper.