
Seizoen
lenteGang
bijgerechtBereidingstijd
10 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Handje hazelnoten, grof gehakt
1 bol buffelmozzarella
Handje pompoenpitten, grof gehakt
Handje boerenkool
4 ansjovisfilets
1 eetl. citroensap
Zelf in huis halen:
Paar blaadjes rode Lof
50 ml goede olijfolie
2 eetl. dijon mosterd
1 eetl. maple siroop
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Mix de ansjovis met de olijfolie met de staafmixer.
- Meng de mosterd, het citroensap en de maple siroop en schenk dit over de boerenkool.
- Kneed de boerenkool vervolgens goed met je handen en laat even staan.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten en pompoenpitten hierin.
- Meng vervolgens de boerenkool met de rode lof, scheur de mozzarella erover en besprenkel met de ansjovisolie.
- Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en pompoenpitten en serveer.