Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

600 g Kamper lamsrack
1 bol burrata
600 g aardappelmix
500 g doperwten, gedopt
1 bosje groene asperges, stugge onderkant verwijderd
1 citroen, geraspt
2 takjes tijm, gerist
1 teentje knoflook, geperst
Handje verse peterselie, fijngehakt

Voorraadkast
Olijfolie
1 snee witbrood, korsten verwijderd
1 eetl. mosterd


Kamper lamsrack met kruidenkorst en lente groenten met burrata

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Dep de lamsrack droog en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak de lamsrack in circa 8 minuten rondom goudbruin aan.
  3. Maal ondertussen met een staafmixer het brood, de tijm, knoflook, peterselie en de helft van de citroenrasp fijn en breng op smaak op met zout en peper.
  4. Kook de aardappelmix in circa 20 minuten gaar.
  5. Kook in een andere pan de doperwten in circa 10 minuten gaar, en voeg de laatste 5 minuten de groene asperges toe. Giet af en laat uitstomen.
  6. Bestrijk de bovenkant van de lamsrack met de mosterd, verdeel het broodkruim erover en druk licht aan.

  7. Bak de lamsracks in circa 12-15 minuten tot het broodkruim goudgeel is en de lamsrack mooi rosé van binnen.
  8. Verdeel de lente groenten over een schaal en scheur de burrata erover. Bestrooi met de overige citroenrasp en grof zeezout. Besprenkel met wat citroensap en goede kwaliteit olijfolie.
  9. Serveer met de lamsrack en de aardappeltjes.

Ingrediënten in dit recept