Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Zeeuwsche Zoute

Zout uit de Oosterschelde, puur en uniek van smaak. Zeeuwsche Zoute heeft een intens zoute smaak en laat zich geweldig combineren in stoofschotels, op geroosterd vlees of gevogelte, bij vis en in soepen. Chefkoks in bekende sterrenrestaurants koken ook niet voor niets met Zeeuwsche Zoute. Zeeuwsche zoute vindt zijn oorsprong in het vissersdorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland. Hier wordt van water uit de Oosterschelde ambachtelijk Zeeuws zeezout gemaakt. Deze locatie is een uitgelezen plek om zout te maken, aangezien de nabijgelegen zandplaten, oester- en mosselbanken het water op natuurlijke wijze zuiveren.Het resultaat hiervan is zout met een pure en intens witte uitstraling die u vrijwel bij geen ander soort zeezout aantreft.

De oorsprong van Zeeuwsche Zoute

Zoutziederij Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx, een geboren en getogen Zeeuw. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. Zeeuwsche Zoute wil deze traditie weer terugbrengen in de provincie en — net als in de vroegere dagen — prachtig, ambachtelijk gewonnen zout op een verantwoorde manier delen met de rest van de wereld.

Zeeuwsche ambacht

Van het water uit de Oosterschelde maakt Zeeuwsche zoute ambachtelijk zeezout. Hierbij gebruikt Zeeuwsche Zoute een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technieken om een buitengewoon authentiek zoutproduct te creëren dat het dagelijks leven verrijkt en een nieuwe smaaksensatie biedt.

Op ambachtelijke wijze gewonnen uit de Oosterschelde

Aan de oevers van de Oosterschelde wordt bij het vissersdorp Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland met binnenkomend tij het zeewater opgepompt. Gezuiverd door zandplaten, oester- en mosselbanken is dit een van de beste plekken om helder en schoon water uit de Oosterschelde te verkrijgen. Een oester zuivert gemiddeld namelijk wel 5 liter water per uur, en mosselen zelfs 10 liter. Het water wordt door ultrafijne filters geperst om eventuele onzuiverheden en microplastics uit het water te halen. Daarna wordt het water in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht. Zeeuwsche Zoute is zouter van smaak doordat het calcium met de hand wordt afgeschept. Dat betekent dat er minder zout nodig is om toch die unieke smaakbeleving te creëren. De specifieke smaak van Zeeuwsche Zoute komt door de natuurlijke mineralen uit de Oosterschelde.

Zeeuwsche zoute puur

Zeeuws zeezout in de meest authentieke vorm. Het schone water uit de Oosterschelde zorgt ervoor dat Zeeuwsche Zoute een pure en intens witte uitstraling heeft die je vrijwel bij geen ander soort zeezout aantreft. Het zout knispert heerlijk en geeft tomaten, komkommer, vis- en vleesgerechten een sensationele boost in smaak.

Bestel nu

Zeeuwsche Zoute gerookt

Gerookt volgens traditionele Zeeuwse rookmethoden met een mix van berken en eiken, wat een voortreffelijke smaak en textuur geeft. Doordat vers geoogst zout met een iets hoger vochtgehalte wordt gerookt, absorberen de zoutvlokken de rook beter en dit geeft een geweldig aroma. Het zout knispert heerlijk en geeft een rijke, rokerige toets aan elk gerecht.

Bestel nu
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten