Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Smaak vindt Tom het allerbelangrijkste. Brood moet lekker zijn.

Als klein jongetje wilde Tom van Otterloo al bakker worden en zo geschiedde. Sinds 1996 bakt hij brood, broodjes en andere lekkernijen in zijn eigen bakkerij in De Steeg en in Arnhem. Bakkerij Tom van Otterloo is een erkend leerwerkbedrijf. Tom vindt duurzaamheid belangrijk en werkt zoveel mogelijk met lokale en biologische ingrediënten. Ook is hij bezig met het opzetten van een “van akker tot bakker” coöperatie, waarbij een korte keten centraal en een eerlijke prijs voor de akkerbouwer centraal staan. Daarnaast proberen ze de oude fauna te herstellen door langs de velden korenbloemen en klaprozen in te zaaien voor de bijen. 

Tom werkt het liefst met oude rassen tarwe, omdat deze het brood een heerlijke volle smaak geven. De granen die hij gebruikt zijn afkomstig van Veluwse akkers en worden op ambachtelijke wijze tot meel vermalen in een historische watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem.

De ingrediënten voor zijn ambachtelijke brood zijn meel, water, desem, soms wat gist en vooral veel tijd. Samen met het team bakkers ontwikkelt Tom verschillende producten, waaronder hamburger- en brioche bollen, allerlei soorten desembrood en gebak. De belangrijkste vereiste: pure smaak. In de open bakkerij, gesitueerd midden in de winkel in Arnhem, wordt de broden op de stenen ovenvloer gebakken.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten