Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Dagverse eieren uit Vreeland

Onze eitjes smaken niet voor niets zo lekker! Ze komen uit het pittoreske Vreeland, waar Corry en Jan al sinds 2000 kippen en koeien houden op hun boerderij. De kippen beschikking over een overdekte uitloop en er is 12 hectare grond waar de kippen in de zomer lekker buiten kunnen lopen. Daarnaast krijgen ze de beste kwaliteit voer en extra kalk voor sterke eierenschalen. En het belangrijkste is; de eieren van Jan zijn verser dan vers. De eieren met A-kwaliteit die hij levert, zijn namelijke dezelfde ochtend gelegd – en dat proeft u!

Langs de Vecht

Deze verse Hollandse eieren van scharrelkippen komen direct van de boerderij in Vreeland, langs de Vecht waar de kippen een overdekte uitloop hebben. Doordat bij verse eieren het eiwit dicht om de dooier heen zit, zijn ze ook ideaal om te pocheren. Als u wilt controleren of een ei vers is, kunt u dat zien als u een ei bakt. Het eiwit moet niet uitlopen maar in de buurt van de dooier blijven.

Scharrel +

Onze dagverse eieren zijn scharrel +, de kippen kippen kunnen in een overdekte uitloop genieten van de buitenlucht en zonlicht, maar zijn beschermt tegen weersinvloeden. In de uitloop liggen ook balen stro en balen luzerne – Luzerne is een 2-3 jarig gewas dat valt onder de vlinderbloemigen, de vezels zijn goed voor de kip en ze kunnen hier mee spelen en zich mee vermaken.

De eieren uit Vreeland zijn gegarandeerd verser dan vers!

– Kippenboer Jan

Bruine eieren

Jan en Corry hebben leghennen in twee verschillende leeftijden zodat we het hele jaar verse eieren van de boerderij kunnen krijgen. Ze hebben bruine leghennen die bruine eieren leggen – hoewel de kleur van de kip helemaal niet bepaald welke kleur het ei wordt. Een kip met een witte lel maakt witte eieren en een kip met een rode lel legt bruine eieren.

Uit Vreeland

Jan heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader. Samen met Corry woont hij in het hoofdhuis van de boerderij die al 150 jaar oud is en runnen ze met zijn tweeën het bedrijf! Zijn vader hield varkens en koeien. Jan is met kippen en koeien doorgegaan in plaats van de varkens. Jan is handig – hij had voor zijn kippenboer carrière een aannemersbedrijf – en heeft de twee kippenstallen en 2 koeienstallen zelf gebouwd.

Zeker weten dat u een kakelvers gekookt eitje hebt bij het ontbijt? Een vers eitje herkent u doordat deze lastiger te pellen is dan een ‘oud’ eitje.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten