Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Casa del Gusto

Prachtige risotto’s, extra vierge olijfoliën, romige Pecorino uit Toscane en rijen met Italiaanse bieren van producent en vriend Teo Musso: Casa del Gusto is een walhalla voor liefhebbers van de échte Italiaanse keuken. Eigenaren Gianni en Gessica Bordini adviseren hun klanten met passie over hun producten, die zij inkopen bij tweehonderd kleinschalige biologische boerderijen door heel Italië.

Liefde van de boeren

De van oorsprong Italiaanse Gianni en Gessica reizen een aantal keer per jaar af naar Italië om hun producenten te bezoeken. ‘Alle boeren met wie wij werken, kennen we persoonlijk. Wij kopen onze Grana Padano – de populairste kaas van Italië – in bij een boer die slechts twee stukken per dag produceert. Dat is bijna niets vergeleken grote industriële producenten die honderden exemplaren per dag leveren. Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je door de smaak van onze salami’s, pasta’s en bieren de producenten leert kennen. Je moet de liefde die de boeren erin hebben gestopt terug kunnen proeven’, legt Gessica uit.

Familiegevoel

Tien jaar geleden betraden de eigenaren het historische pand aan de Kerkstraat in Amsterdam, met een duidelijk doel voor ogen. ‘Wij wilden échte Italiaanse producten van de boerderij in het buitenland gaan verkopen. Veel producten in Noord-Europa worden onrechtmatig als Italiaans bestempeld. Parmaham hoort van een Parmavarken gemaakt te worden, maar die parmaham die in Nederland wordt verkocht, komt grotendeels van andere varkenssoorten uit Noord-Europa. Ik vergelijk het met spaghetti bolognese: veel mensen denken dat dit een typisch Italiaans gerecht is; geloof me, je zult het in geen enkele Italiaanse keuken tegenkomen’, lacht Gessica.

Heerlijke delicatessen

Zodra je het historische pand aan de Kerkstraat binnenstap, word je hartelijk verwelkomt door de vriendelijke Gianni en Gessica. Van hazelnootpasta en gnocchi tot bottarge en aloë vera-beautyproducten: de winkel staat vol heerlijke delicatesse en mooie producten. Het tweetal vertelt met liefde over de oorsprong en smaak van hun producten, en laten ze hun klanten hun prachtige kazen en vleeswaren graag proeven. ‘Casa del Gusto is, net zoals de naam suggereert, een smaakhuis voor zijn klanten. Het gaat voor ons om het familiegevoel; ik geniet van de contacten met de mensen en wil dat ze zich hier thuis voelen.’

Mediterrane producten

Soms moeten nuchtere Hollanders even wennen aan de Mediterrane producten van Casa del Gusto. ‘Toen ik klanten voor het eerst Burrata liet proeven, vonden een aantal het niet lekker vanwege de zachte structuur; ze zijn gewend aan de stevigheid van mozzarella. Gelukkig staan ze er wel voor open, en is het vaak een kwestie van gewenning.’ Gessica merkt dat de nieuwe generatie en open mentaliteit heeft wat betreft eten. ‘Ik merk dat mensen meer zijn gaan letten op hun voeding, en openstaan voor buitenlandse keukens. Ze proberen onbekende producten graag uit en mixen verschillende keukens met elkaar; dat vind ik mooi om te zien.’

De pasta's en risotto's van Casa Del Gusto

Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.

Vervang boter vaker met olijfolie

Italianen die van Nederlandse kost houden? Ze bestaan blijkbaar toch. Gessica: ‘Ik kan heel erg genieten van een stamppot, zolang de ingrediënten maar puur en vers zijn. In de Nederlandse keuken worden veel groenten gebruikt, en dat vind ik heel belangrijk.’ Toch heeft Gessica één belangrijke tip voor Nederlanders: ‘Vervang de boter vaker met olijfolie, dat is een stuk gezonder. Met alle respect voor boter hoor!’

Onze droom

Gianni en Gessica hebben een duidelijke toekomstvisie voor Casa del Gusto. ‘We willen een klein bedrijf blijven dat met kleinschalige boeren samenwerkt: dat is ons concept. In de toekomst zouden we graag meer mooie samenwerkingen aangaan met bedrijven die onze filosofie delen, zoals we dat nu exclusief met Lindenhoff doen. Dát is onze droom’, aldus Gessica.

Colatura di Alici di Cetara

Colatura di Alici di Cetara, “ansjovissap”, wordt gemaakt door een familiebedrijf in Cetara, een klein vissersdorpje aan de kust van Amalfie in Italië en is opgericht in 1969. Colatura is de onmisbare en veelzijdige smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ansjovis worden in houten tonnen met zout ingemaakt en het vocht dat er uit drupt wordt druppel voor druppel opvangen en dit is het sap van de Colatura. Een ambachtelijk proces met veel geduld, maar zeker het wachten en proeven waard! Dit is de perfecte smaakmaker voor pasta’s, groenten, sauzen en schelpdieren en nog veel meer. Het Ministerie van Landbouw van Italië heeft de “La Colatura Di Alici Di Cetara” een beschermde status gegeven en de Colatura is opgenomen in een speciale lijst van regionale producten om de authenciteit er voor altijd van te waarborgen.

Bestel colatura
 Ansjovis Filetti di Acciuga in Olio di Oliva

Ansjovis Filetti di Acciuga in Olio di Oliva

Ansjovis onmisbaar in de Italiaanse keuken. U vindt het lekker of niet. Italiaanse ansjovis in olijfolie met de karakteristieke zoute smaak. Lekker bij een salade, antipasti of op een zelfgemaakte pizza. Of als basis en smaakmaker in sauzen.

Bestel ansjovis
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten