Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

 

LINDENHOFF x CARON

Bestel nu ons exclusieve kerstmenu van Caron
Boodschappen bezorgd op 23 of 24 december
Bourgondisch aan tafel, als in een restaurant!

LINDENHOFF x CARON

Ga thuis à table als in het restaurant van chef Alain Caron en zijn zoons Tom en David! Stel uw eigen bourgondische drie, vier of vijf gangenmenu samen en maak een Frans kerstdiner met klassiekers uit de bistro van de chef – genieten! Bestel tot en met 19 december dan worden de kerstboodschappen en receptenkaarten thuisbezorgd op 23 of 24 december. Zo heeft u alle ingrediënten in huis om samen in eigen keuken aan de slag te gaan – bon appétit et un très joyeux Noël!

2 personen
4 personen
3 gangen
4 gangen
5 gangen
Ik kies zelf
Jullie suggestie
Amuse
Klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Bloemkoolrôti met Parmezaanse kaas en truffel
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Gepocheerde peer met mascarpone, citrus en pistache
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Kaas
Bourgondische, Franse kaasplank met de selectie van de chef
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Amuse
Klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Bloemkoolrôti met Parmezaanse kaas en truffel
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Gepocheerde peer met mascarpone, citrus en pistache
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Kaas
Bourgondische, Franse kaasplank met de selectie van de chef
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Amuse
Klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Bloemkoolrôti met Parmezaanse kaas en truffel
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
Kies dit gerecht(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Gepocheerde peer met mascarpone, citrus en pistache
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Kaas
Bourgondische, Franse kaasplank met de selectie van de chef
Kies dit gerecht
Ontdek meer over dit gerecht
Amuse
Klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
In uw kerstmenu(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Kaas
Bourgondische, Franse kaasplank met de selectie van de chef
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Amuse
Klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
In uw kerstmenu(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Voorgerecht
Gele en rode bietensalade met hazelnoten vinaigrette en tuinkers
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinambour, tijm en spruiten
In uw kerstmenu(+€ 5,95)
Ontdek meer over dit gerecht
Dessert
Vacherin met bloedsinaasappel granité en verse munt
In uw kerstmenu
Ontdek meer over dit gerecht
Alles in huis op donderdag 23-12 of vrijdag 24-12
Bestel nu

WIJNADVIES VAN SOMMELIER DAVID CARON

Thuis à table als in een restaurant van de familie Caron – daar proosten we op! Sommelier David Caron heeft twee mooie arrangementen voor u samengesteld bij drie gerechten uit het kerstmenu. Ontdek passende wijnen of alcoholvrije prisecco.

Lindenhoff x Caron

WIJN ARRANGEMENT

Maak uw kerstdiner van chef Alain Caron compleet met een wijnarrangement geselecteerd door zijn zoon David. Dat is – net als bij hen – met de hele familie genieten aan tafel!

Selectie door sommelier David Caron voor uw menu: 

  • Amuse | Aimery Cremant de Limoux Grande Cuvée 1531
  • Voor | Guy Amiot et Fils Bourgogne Chardonnay
  • Hoofd | Saumur Champigny ‘La Folie’, Cabernet Franc

BESTEL WIJNEN

Lindenhoff x Caron

ALCOHOLVRIJ

Wilt u bij uw menu proosten met een goed glas, maar liever zonder alcohol? David Caron, sommelier bij de restaurants van de familie, weet wat u kunt schenken!

Selectie door sommelier David Caron voor uw menu: 

  • Amuse | Prisecco Apfelsinfonie
  • Voor | Prisecco Inspiration 4.4
  • Hoofd | Prisecco Inspiration 4.0

BESTEL PRISECCO

Familie Caron en Familie te Voortwis aan tafel in Petit Caron

CULINAIRE VRIENDSCHAP

We vertegenwoordigen al ruim 30 jaar kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten en leveren hoogstaande inrediënten aan de beste restaurants. Alain Caron – samen met zijn zoons eigenaar van meerdere succesvolle restaurants in Amsterdam – kwam al in de beginjaren van de boerderij over de vloer bij Ben en Ria te Voortwis, de oprichters van Lindenhoff. Tot op de dag van vandaag is Alain trouwe ambassadeur van Lindenhoff en bovenal een goede vriend van de familie. Het bourgondische kerstmenu, een selectie van de recepten uit hun nieuwste kookboek ‘La Table de Caron’, is de bekroning op deze jarenlange culinaire vriendschap.

CHEF ALAIN CARON

“Ik doe op de boerderij al sinds jaar en dag inspiratie op om tot de gerechten voor onze restaurants, boeken en televisieprogramma’s te komen.”

– Alle ingrediënten van Lindenhoff staan voor mij voor een explosie van smaak en kwaliteit –

“Ik vind het geweldig dat we de gerechten die uit onze vriendschap zijn ontstaan nu samen naar families in Nederland brengen. Op deze manier willen we mensen thuis het gevoel geven dat ze in een echte  Franse bistro van het kerstdiner genieten.”

HERINNERINGEN OP TAFEL

Ben en Alain zijn oude vrienden. De families komen samen aan tafel. Er worden herinneringen opgehaald. Hierop vliegen de bevlogen verhalen en bijzondere anekdotes in het rond. Zo hebben ze samen veel gereisd. “We hadden alles! Alain stond in de keuken en als hij zei dat er gezongen moest worden, zongen er 300 man mee” lacht Ben. “Weet je nog, in dat postkantoor? Waar we samen Frans aan ze leerden?” Ook Alain vertelt verhalen uit de tijd dat ze vrienden werden, Ben en zijn vrouw Ria vullen aan. “Met Ben was het altijd feest – zelfs als hij zei dat hij me een paar koeien wilde laten zien en er niks meer was dan een hek en die dieren, was het mooi!”

AL 30 JAAR VRIENDEN

Iedereen geniet van de verhalen en de zoons van Ben en Alain stellen lachend vragen. De vaders kennen elkaar al ruim 30 jaar – al voor Lindenhoff begon werkten ze samen. Alain weet nog dat de kinderen van Ben jong waren. Vanzelfsprekend komen ook de herinneringen van Tom, David, Berend en Willem naar boven – hoe ze in Baambrugge samen speelden op de boerderij, op zolder en tussen het hooi. De jongere broer van Willem en Berend, Dirco, was toen vijf. Nu runt hij de boerderij waar de jongste generatie speelt. Alain vindt het prachtig hoe alles zo is gelopen en Ria vertelt graag over haar kleinkinderen.

Alain Caron (links) en oprichter Lindenhoff Ben te Voortwis
Het nieuwe kookboek van Alain Caron en zonen Tom & David |  La Table Caron – Recepten uit onze bistrokeuken

LA TABLE DE CARON

Wie uit eten gaat bij de familie Caron waant zich hartje Amsterdam in Parijs. Werkelijk alles is er zoals u verlangt van een moderne, kwalitatief hoogstaande bistro. Van de sfeer tot aan het personeel en het typerende servies en meubilair, maar bovenal de elegante gerechten waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden. In La Table de Caron komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse. En van de klassieke madeleines tot aan tarte tatin met crème-fraîche-ijs of een cappuccino van mousse au chocolate toe. Met dit boek heeft u alles in huis om te dineren zoals de familie Caron dat het liefste doet. Thuis aan tafel als in een restaurant!

BESTEL NU HET EXCLUSIEVE LINDENHOFF x CARON MENU

Ga thuis a table als in het restaurant van chef Alain Caron en zijn zonen! Stel uw eigen drie, vier of vijf gangenmenu samen en geniet van een Frans kerstdiner met klassiekers uit de bistro van de chef. Vol is  echt vol, dus wacht niet te lang!

  • Bestel ’t exclusieve kerstmenu vóór 19 december
  • Selecteer met hoeveel personen u aan tafel gaat
  • Kies het aantal gangen dat u wilt gaan serveren
  • Proeft u onze suggestie of stelt u het zelf samen?
  • Voeg overige boodschappen toe aan uw mandje
  • Alles wordt bij u bezorgd op 23 of 24 december!

BESTEL HET CARON KERSTDINER

HET MENU

Met liefde samengesteld om thuis aan tafel te gaan als in een restaurant!

AMUSE

PÂTÉ EN CROÛTE MET PISTACHE MET APPELKAPPERTJES, MOSTERD EN BREEKRBOOD

Paté gemaakt op klassieke Franse wijze, Met een smakelijke grove structuur en vol karakter. Deze ambachtelijke pâté en croûte is al goudbruin gebakken in de keuken van Lindenhoff, dus dat hoeft u niet meer te doen! U kunt dit koude voorgerecht direct serveren.De pâté met varkenslever en- bouillon is omhuld met een knapperig, kruimelig korstdeeg en op smaak met prachtige groene pistachenootjes en specerijen. Bestelt u het kerstdiner voor 4 personen dan ontvangt u daarbij ook de verrukkelijke, romige cranberrypaté. De smaak van de friszoete veenbessen past erg goed bij varkensvlees en is een echte klassieker.

VOORGERECHT

BIETENSALADE MET HAZELNOTENVINAIGRETTE

Het eerste signatuurgerecht van Café Caron. “Ik ben dol op bieten! Het heeft wel 3 maanden geduurd voor we deze salade perfect hadden.” De combinatie van tijm en kaas maakt deze salade ultiem. Het heeft jaren op de kaart gestaan en er werd door velen van genoten. “Toen we het eraf haalden, vroegen mensen waar we mee bezig waren!” vertelt de chef lachend.

VOORGERECHT

KALFSFRICANDEAU MET RODE BIET, SARDINECRÈME EN GEKONFIJTE UI

“Voor een televisieopnamen werd ik gevraagd iets met Italiaanse invloeden te maken. Vitello tonnato is best leuk, maar ik wil het altijd anders dan anders!” En dus maakte Alain dit gerecht met sardines in plaats van tonijn. Perfect voor Kerst vindt hij, want wat een plaatje! Om net zo mooi te presenteren als Alain, raadt hij aan de bieten in zo fijn mogelijke plakken te snijden. Maar zijn belangrijkste tip? “Volg nóóit het recept van de chef te letterlijk! De chef geeft u een idee, en daar gaat u op verder. Kies uw eigen favoriete kruiden, ga voor wat u lekker vindt – een recept is inspiratie.”

HOOFDGERECHT

BLOEMKOOLRÔTI MET PARMEZAANSE KAAS EN TRUFFEL

“Dit vind ik de beste combinatie ooit – bloemkool is een zachte groente waar u veel kanten mee op kan en wanneer u die heel laat, heeft het een bijzondere structuur. En het ziet er ook nog mooi uit!” Een klassiek gerecht van Café Caron – prachtig als hoofdgerecht. Serveer dan een halve bloemkool per persoon.

HOOFDGERECHT

HERTENBIEFSTUK MET TOPINAMBOUR

“Ah, een gerecht van Café Caron van twee winters geleden!” roept David enthousiast. Vader en zoon zijn het eens – met Kerst wilt u genieten van wild. Fazant, eend of wildzwijn, allemaal lekker! Maar kiest u voor hert, dan kiest u voor een mooi zacht stuk, met de stevige smaak van rood vlees – zeer geschikt voor de hele familie, omdat het niet te heftig is. Topinamboer is een klassieke groentesoort, vrij hard. Da’s lekker in combinatie met het zachte vlees. “Lekker met een prak van aardappel en spruiten. Met Kerst wilt u rijkdom en dat lukt met dit gerecht zeker. Wild, wijnsaus en ingrediënten uit het seizoen. Het is winterse kost, eigenlijk een echt boerengerecht. Maar dan chic!”

DESSERT

VACHERIN MET BLOEDSINAASAPPEL

Een favoriet van en voor de hele familie van zalig zachte room. De moeilijkheid zit ‘m in de granité. “Maar ik weet zeker dat iedereen dit kan maken!” De geur van deze bloedsinaasappels is betoverend en de intense zoetheid krijgt tegenwicht van een vleugje bitter en zuur. Het vruchtvlees is mooi rood en geeft gerechten daardoor een bijzondere uitstraling.

DESSERT

GEPOCHEERDE PEER MET MASCARPONE EN PISTACHE

Een echt traditioneel voor Kerst. En terecht, want in die periode zijn Nederlandse peren heerlijk. “In dit gerecht proeft u geschiedenis van Nederland. Niet alleen door het fruit, maar ook in de specerijen.” Een eenvoudig gerecht, waarin ook rode wijn een hoofdrol speelt. “Dit dessert is goed vooraf te maken. Zo kunt u aan tafel blijven zitten en eigenlijk wordt ’t er nog lekkerder van ook!”

FRANSE KAZEN

KAASPLATEAU

Een prachtige selectie Franse kazen geselecteerd door Lindenhoff kaasmeester Hugo om het diner feestelijk af te sluiten. Speciaal voor u wordt dit plateau samengesteld van perfect gerijpte, ambachtelijke kazen uit het seizoen en de kazen worden vers afgesneden op bestelling!

  • Camembert Marie Harel fermier AOP
  • Chabichou du poitou AOC
  • Fourme d’ambert fermier

Bestelt u het kerstdiner voor 4 personen, dan ontvangt u daarbij ook

  • Morbier fermier AOC

Familie Caron en Familie te Voortwis proeven het kerstdiner

Ontdek het Lindenhoff kerstmenu!

Zonder gedoe aan het kerstdiner dit jaar en samen volop genieten?  De verse ingrediënten bezorgen we inclusief handige recepten bij u thuis. Zo hoeft u alleen nog de stappen te volgen en kunt u met minimale inspanning maximaal ontspannen!

FIJNE FEESTDAGEN

Ga samen onbezorgd aan tafel
en geniet van een ontspannen kerstdiner
met 100% authentieke smaakgarantie!

VRAGEN OVER HET LINDENHOFF X CARON KERSTDINER

Hieronder vindt u vragen en antwoorden over het Lindenhoff x Caron Kerstmenu. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Mail dan gerust naar thuis@lindenhoff.nl of stuur ons een chatbericht via de oranje knop rechtsonder op het scherm!

HET KERSTMENU

Krijg ik ook recepten?

Natuurlijk! Deze ontvangt u op papier bij uw boodschappen én per e-mail. Zo heeft u het recept makkelijk bij de hand en kunt u ze bewaren om later nog eens te maken!

Kan ik zelf de gerechten kiezen?

Jazeker! U heeft dit jaar de primeur! Voor het eerst kunt u zelf selecteren welke gerechten u op tafel gaat zetten tijdens Kerst. De verschillende gerechten zijn met veel liefde voor u gekozen uit ‘La Table de Caron’ door Alain Caron en zijn zoons. Deze gaat u bereiden met de beste producten van het seizoen. Het menu is tot 19 december te bestellen en zelf samen te stellen in drie, vier of vijf gangen. Er is ook een vegetarische variant beschikbaar.

Kan ik ook voor een oneven aantal personen bestellen?

De chefs hebben het menu tot in de puntjes uitgewerkt voor twee en vier personen om kwaliteit te verzekeren. Gaat u met 3 personen aan tafel? Dan heeft u meer dan genoeg als u voor 4 personen bestelt en houdt u een beetje over voor een luxe lunch de volgende dag! En wanneer u met vijf personen bent, kunt u het menu voor 2 personen en 4 personen bestellen. Bon appétit!

Kan ik ook voor 6 personen bestellen?

De chefs hebben het menu tot in de puntjes uitgewerkt voor twee en vier personen om kwaliteit te verzekeren. Gaat u met 6 personen aan tafel? Dan kunt u het kerstdiner voor 2 personen bestellen en voor 4 personen. Bon appétit!

PRODUCTEN

Zijn de producten vers?

Zeker – een bestelling op maat gemaakt, zoals wij het noemen. Het vlees dat u bij ons bestelt, wordt dus dagelijks vers door onze slagers voor u afgesneden. Ook onze andere producten worden speciaal voor u geselecteerd en ingepakt. Wij werken niet met een voorverpakt assortiment.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Lindenhoff heeft als missie om zo duurzaam mogelijk te produceren, met aandacht voor plant, dier en aarde. Het rund-, schapen- en varkensvlees komt rechtstreeks van onze eigen boerderij in Baambrugge waar wij oorspronkelijke rassen houden. Voor alle andere producten werken wij samen met kleinschalige boeren, tuinders en telers en met ambachtelijke makers uit Nederland en Europa die zich laten sturen door de seizoenen.

BESTELLEN

Hoe ver van te voren moet ik bestellen?

U kunt het kerstmenu vanaf nu bestellen tot 19 december. Maar let op, want op is écht op – wacht dus niet te lang!

Kan ik nog meer producten bestellen?

Natuurlijk kan dat! Alleen niet in dezelfde bestelling als het kerstmenu. De ingrediënten voor de kerstmenu’s worden met liefde ingepakt. Maar helaas hebben wij op de boerderij beperkt ruimte. Heeft u losse boodschappen nodig? Deze worden elders met evenveel liefde ingepakt en daarom vragen wij u deze apart te bestellen. Wanneer u het kerstmenu heeft besteld ontvangt u van ons een e-mail met een code voor gratis bezorging als u toch nog losse producten wilt bestellen.

Wanneer wordt het kerstmenu geleverd?

De boodschappen en recepten van het kerstmenu worden geleverd op dinsdag 22 december, woensdag 23 december of donderdag 24 december

BEZORGEN

Wat zijn de bezorgkosten?

Voor slechts €4.95 bezorgen wij de mooiste boerenproducten door (bijna) heel Nederland gekoeld bij u thuis!

Bezorgen jullie door heel Nederland?

Wij bezorgen uw bestelling met liefde thuis door heel Nederland, maar helaas nog niet op de Waddeneilanden.

Moet ik de hele dag thuisblijven om op mijn bestelling te wachten?

Tijdens het plaatsen van uw bestelling kiest u een tijdsvenster waarin wij uw bestelling komen bezorgen. Wanneer uw bestelling wordt bezorgd door onze eigen chauffeurs zijn wij helaas niet in staat om u een tijdsindicatie of track & trace link te sturen. Wordt uw bestelling bezorgd door Leen Menken, dan ontvangt u deze wél. Bent u bang om de bezorger mis te lopen? U kunt tijdens het afrekenen in het vakje ‘voorkeuren’ — of achteraf via thuis@lindenhoff.nl — aangeven waar de chauffeur de bestelling kan achterlaten indien u onverhoopt niet thuis bent: bijvoorbeeld onder een afdakje, of bij de buren.

Moet ik thuis zijn als de bezorger komt?

Ja, het liefst wel. Onze verse producten vinden het fijn om na ontvangst snel richting de koelkast te gaan. Onze chauffeur komen de ingrediënten in een gekoelde bus brengen. We rijden met onze eigen bussen rondom Amsterdam. Wanneer de chauffeur wegrijdt, ontvangt u een kleiner tijdsvenster. We zijn nog druk bezig om hier een dynamische track-and-trace voor te implementeren. In het centrum van Amsterdam komen de fietskoerier met een gekoelde bakfiets de bestelling brengen en ontvangt u een kleiner tijdsvenster wanneer ze bij u langs komen. Wordt uw bestelling met onze logistieke partner Leen Menken gebracht, dan ontvangt u de avond voor de levering een mail met een track-and-trace link kunt u de chauffeur in de gaten houden!

Kan ik iets doorgeven voor de bezorger?

Bent u bang om de bezorger mis te lopen? U kunt tijdens het afrekenen in het vakje ‘voorkeuren’ — of achteraf via thuis@lindenhoff.nl — aangeven waar de chauffeur de bestelling kan achterlaten indien u onverhoopt niet thuis bent: bijvoorbeeld onder een afdakje, of bij de buren.

Kan ik het kerstmenu op een andere dag ontvangen?

Dat is helaas niet mogelijk. Dit is een exclusief kerstmenu. Die we met veel liefde voor u inpakken en bezorgen op dinsdag 22 december, woensdag 23 december en donderdag 24 december.