Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Workshop rund uitbenen

Dit jaar shopten de redactie van de Foodies bij Lindenhoff voor de ingrediënten van hét kerstdiner. We kunnen alvast verklappen dat de Simmentaler entrecôte een centrale plek in het Foodies menu heeft gekregen. Een heerlijk recept met seizoensgroenten en een fijne volle jus die het bijzondere Simmentaler vlees compleet tot zijn recht laat komen. Het recept verschijnt binnenkort in onze webwinkel, zodat jullie alle ingrediënten eenvoudig met 1 klik op de knop kunnen bestellen – dus houd onze nieuwsbrief en webwinkel in de gaten.

 

Vóór uw eigen kerstdiner geven we u de kans om hier letterlijk de ins en outs van het Simmentaler rund te leren kennen. Zelf uw rund uitbenen voor kerst? Dat hoeft natuurlijk niet, maar hoe vaak krijgt u die kans? Ga op 23 november 2019 mee op zoek naar de oorsprong van foodies’ ultieme kerstrecept. En meldt u aan voor de workshop Simmentaler rund uitbenen met onze slager. Tijdens de workshop zal de slager van Lindenhoff u alles vertellen over het Simmentaler rund; verschillen in technische delen, het rijpingsproces van het vlees, de anatomie van het rund en hoe een rund word uitgebeend van kop tot staart. Vervolgens gaan we naar de slagerij voor een uitgebreide demonstratie, kunt u ook zelf aan de slag en krijgt u een mooi stuk Simmentaler entrecôte mee naar huis!

“Dit jaar doen we boodschappen bij Lindenhoff. Met verse groenten, een kaasmeester, een gepassioneerde slager en allerlei bijzondere ingrediënten waar je culinaire brein overuren van gaat draaien”

– Sanne, redacteur Foodies

Schrijf je snel in!

Dit is uw kans om alles te weten te komen over het Simmentaler rund. Wees er snel bij want we hebben plek voor maximaal 12 personen. 

Locatie: Lindenhoff Baambrugge
Datum: 23 november 2019
Tijd: 11.00 tot 15.30 uur
Aanmelden: mail je naam, adres en aantal personen naar events@lindenhoff.nl
Prijs: 85 euro per persoon

Hoe ziet de workshop eruit?

11.00 Ontvangst met koffie en iets lekkers in de tuinkamer van Lindenhoff
11.30 Korte uitleg Simmentaler Rund en een rondje over de boerderij met de slager
12.00 Rondleiding door de slagerij en demonstratie rund uitbenen
15.00 Einde workshop, terug naar de Marché voor charcuterie en een glas wijn én het proeven van het Simmentaler-recept uit de foodies
15.30 Winkelen in de Marché

Ingrediënten Simmentaler Entrecote

Alvast een voorproefje van de smaken van het Simmentaler recept uit de Foodies

Foodies - The big Christmas issue

Foodies - The big Christmas issue

Misschien wel het allerleukste aan kerst is de voorpret. Het ophangen van de lampjes, het uitnodigen van je vrienden en familie en natuurlijk het uitzoeken van een kerstmenu en welke mooi ingrediënten er dit jaar worden gebruikt. Dit jaar kan de voorpret ook al beginnen met the big Christmas issue van foodies, waarin een heerlijk kerstmenu staat net Lindenhoff ingrediënten.

Bestel hem nú met korting op de site van Foodies en ontvang gratis uw eerste kerstcadeau. Van intiem kerstdiner tot gezellig tafelen met vrienden of familie, met The big Christmas issue van foodies kunt u alle kanten op. Bereidt het kerstmenu van de Foodiesredactie voor uw familie en vrienden met heerlijke Lindenhoff ingrediënten. Pre-order The big Christmas issue van foodies nu voor slechts €8,99 en ontvang ‘m rond 15 november gratis op uw deurmat en krijg een gratis foodies verjaardagskalender cadeau!

 

Het Simmentaler rund

Het Simmentaler rund stamt af van het Berner Stamboekvee uit Berner Oberland in Zwitserland; de officiële benaming is Simmentaler (Fleckvieh). Het is een middelgroot tot groot rund met stevige botten en een goede bespiering. Het dier is gevlekt met lichtgeel tot roodbruine vlekken op een witte ondergrond. Het is van nature een dubbeldoelras met een goede melkproductie en behoorlijke vleesproductie. De Lindenhoff selectie van het Simmentaler rund komt uit Zuid-Duitsland en heeft een goede vetdooradering en een vrij grove draad. De dieren lopen in de uitlopers van de Alpen en hebben hun leven lang natuurlijke, plantaardige voeding gegeten.

Ontdek het simmentaler rund