Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

WE GAAN
WE AAN TAFEL

Goed voorbereid aan de slag met uw maaltijdbox
Bekijk met welke recepten u de keuken in duikt
Ontdek hoe u de ingrediënten het beste bewaart

WE GAAN AAN DE SLAG!

Wat fijn dat u met onze maaltijdbox aan tafel gaat! Het mooie van dit menu is dat u zelf bepaalt wat u wanneer eet – maar voor optimale smaak raden wij u de volgorde van de gerechten hieronder aan. Nieuwsgierig met welke producten u de keuken in gaat deze week en welke producten uit uw eigen voorraadkast komen? Ontdek hieronder meer. Bon appétit!

Deze week op het menu

BEWAARDADVIES

Onze groentemannen, slagers, visboer en kaasmeester selecteren voor u de mooiste en meest verse ingrediënten. Om deze zo verrukkelijk mogelijk te houden, hebben wij een aantal bewaaradviezen voor u! Twijfelt u? Dan kun u in onze webwinkel bij de meeste ingrediënten meer informatie vinden of neem contact met ons op!

BUITEN DE KOELKAST

BUITEN DE KOELKAST

  • Tomaten groeien in een warmer klimaat en worden juist ’t lekkerst als ze niet met kou in aanraking komen. Zo kunnen de zoete smaken goed rijpen! Om ze nog langer vers te houden, kun u ze het beste op de kop bewaren – met het kroontje naar beneden dus! Hetzelfde geldt voor citrusvruchten.
  • Aardappels kunt u het beste op een donkere, droge en koele plek bewaren. In een kast bijvoorbeeld, in een open papieren zak. Bewaar ze liever niet in de buurt van andere groenten of fruit. Zo voorkomt u uitlopers en kunt u lang van aardappels genieten!
GEROOKTE VIS

GEROOKTE VIS

  • Vooral wat vettere vis, zoals zalm, forel en makreel zijn geschikt om warm te roken. De vis wordt in korte tijd gerookt op een warme temperatuur, gemiddeld zo’n 90 °C. Hierdoor krijgt de vis die bekende, aromatische smaak én gaart al, maar blijft mals. Hierdoor is de vis iets langer te bewaren dan verse vis – van oudsher is roken een methode om te conserveren.
  • Bewaar gerookte vis in de gesloten verpakking, het liefst onderin de koelkast op ongeveer 4 °C
VERSE VIS

VERSE VIS

  • Eet verse vis het liefst op de dag van aankoop en anders zo snel mogelijk. Bewaar het in de tussentijd onderin de koelkast – daar is het ’t koudst. Gaat u toch met iets anders aan tafel? Dep de vis dan goed droog met stevig keukenpapier en bewaar het in de vriezer!
  • Bewaar de vis in de gesloten verpakking, of pak het zelf in vershoudfolie. Zorg in elk geval dat het niet met andere ingrediënten in aanraking komt en het vrij blijft van vocht.

AAN TAFEL MET..

..BAAMBRUGS BIG BOUTROLLADE

Bout van Baambrugs big, vakkundig uitgebeend en tot rollade gerold door onze slagers. De handzame vorm maakt het extra eenvoudig om het sappige, smaakvolle vlees gelijkmatig te garen. Heerlijk met geroosterde aardappeltjes en seizoensgroenten.

BAAMBRUGS BIG

Op zoek naar gezond en smaakvol varkensvlees werkte oprichter Ben te Voortwis samen met meester-kok Robert Kranenborg om een bijzonder ras te kruisen. Zo ontstond in 1992 het Baambrugs Big op het erf van Lindenhoff. Het Baambrugs Big is een big dat leeft in de open lucht op stro waarin het lekker kan wroeten in de modder en kwispelen met hun staart. Het krijgt de afvalproducten van de boerderij zoals voerresten van de koeien of etenswaren uit de keuken van de boer. De biggen groeien rustig op en worden ongeveer 8 weken door de moeder gezoogd. Daarna worden ze bijgevoerd met brok op basis van melk zonder toevoeging. Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken en is een culinaire delicatesse vanwege de jonge en smaakvolle karaktereigenschappen van het vlees. Het vlees is rosé van kleur doordat het goed haar sappen vasthoudt.