Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

WE GAAN
WE AAN TAFEL

Goed voorbereid aan de slag met uw maaltijdbox
Bekijk met welke recepten u de keuken in duikt
Ontdek hoe u de ingrediënten het beste bewaart

WE GAAN AAN DE SLAG!

Wat fijn dat u met onze maaltijdbox aan tafel gaat! Het mooie van dit menu is dat u zelf bepaalt wat u wanneer eet – maar voor optimale smaak raden wij u de volgorde van de gerechten hieronder aan. Nieuwsgierig met welke producten u de keuken in gaat deze week en welke producten uit uw eigen voorraadkast komen? Ontdek hieronder meer. Bon appétit!

Deze week op het menu

BEWAARDADVIES

Onze groentemannen, slagers, visboer en kaasmeester selecteren voor u de mooiste en meest verse ingrediënten. Om deze zo verrukkelijk mogelijk te houden, hebben wij een aantal bewaaradviezen voor u! Twijfelt u? Dan kun u in onze webwinkel bij de meeste ingrediënten meer informatie vinden of neem contact met ons op!

BUITEN DE KOELKAST

BUITEN DE KOELKAST

  • Tomaten groeien in een warmer klimaat en worden juist ‘t lekkerst als ze niet met kou in aanraking komen. Zo kunnen de zoete smaken goed rijpen! Om ze nog langer vers te houden, kun u ze het beste op de kop bewaren – met het kroontje naar beneden dus! Hetzelfde geldt voor citrusvruchten.
  • Aardappels kunt u het beste op een donkere, droge en koele plek bewaren. In een kast bijvoorbeeld, in een open papieren zak. Bewaar ze liever niet in de buurt van andere groenten of fruit. Zo voorkomt u uitlopers en kunt u lang van aardappels genieten!
GEROOKTE VIS

GEROOKTE VIS

  • Vooral wat vettere vis, zoals zalm, forel en makreel zijn geschikt om warm te roken. De vis wordt in korte tijd gerookt op een warme temperatuur, gemiddeld zo’n 90 °C. Hierdoor krijgt de vis die bekende, aromatische smaak én gaart al, maar blijft mals. Hierdoor is de vis iets langer te bewaren dan verse vis – van oudsher is roken een methode om te conserveren.
  • Bewaar gerookte vis in de gesloten verpakking, het liefst onderin de koelkast op ongeveer 4 °C
VERSE VIS

VERSE VIS

  • Eet verse vis het liefst op de dag van aankoop en anders zo snel mogelijk. Bewaar het in de tussentijd onderin de koelkast – daar is het ‘t koudst. Gaat u toch met iets anders aan tafel? Dep de vis dan goed droog met stevig keukenpapier en bewaar het in de vriezer!
  • Bewaar de vis in de gesloten verpakking, of pak het zelf in vershoudfolie. Zorg in elk geval dat het niet met andere ingrediënten in aanraking komt en het vrij blijft van vocht.

AAN TAFEL MET..

..GASCONNE KALFSVLEES

Ons Gasconne kalf wordt geboren op de Lindenhoff Boerderij, maar is van oorsprong een Frans ras dat nooit is gekruist voor betere prestaties. Vanaf de geboorte loopt het kalf met de moeder zij aan zij in de stal of wei. Gedurende de winter worden de koeien gevoerd met hooi uit de weilanden en een voedermengsel op eigen recept bestaande uit velerlei granen, grassen en kruiden. De voeding in de zomer bestaat uit de grassen en kruiden die de wei te bieden heeft.