Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

WE GAAN
WE AAN TAFEL

Goed voorbereid aan de slag met uw maaltijdbox
Bekijk met welke recepten u de keuken in duikt
Ontdek hoe u de ingrediënten het beste bewaart

WE GAAN AAN DE SLAG!

Wat fijn dat u met onze maaltijdbox aan tafel gaat! Het mooie van dit menu is dat u zelf bepaalt wat u wanneer eet – maar voor optimale smaak raden wij u de volgorde van de gerechten hieronder aan. Nieuwsgierig met welke producten u de keuken in gaat deze week en welke producten uit uw eigen voorraadkast komen? Ontdek hieronder meer. Bon appétit!

Deze week op het menu

BEWAARDADVIES

Onze groentemannen, slagers, visboer en kaasmeester selecteren voor u de mooiste en meest verse ingrediënten. Om deze zo verrukkelijk mogelijk te houden, hebben wij een aantal bewaaradviezen voor u! Twijfelt u? Dan kun u in onze webwinkel bij de meeste ingrediënten meer informatie vinden of neem contact met ons op!

BUITEN DE KOELKAST

BUITEN DE KOELKAST

  • Tomaten groeien in een warmer klimaat en worden juist ’t lekkerst als ze niet met kou in aanraking komen. Zo kunnen de zoete smaken goed rijpen! Om ze nog langer vers te houden, kun u ze het beste op de kop bewaren – met het kroontje naar beneden dus! Hetzelfde geldt voor citrusvruchten.
  • Aardappels kunt u het beste op een donkere, droge en koele plek bewaren. In een kast bijvoorbeeld, in een open papieren zak. Bewaar ze liever niet in de buurt van andere groenten of fruit. Zo voorkomt u uitlopers en kunt u lang van aardappels genieten!
VERSE VIS

VERSE VIS

  • Eet verse vis het liefst op de dag van aankoop en anders zo snel mogelijk. Bewaar het in de tussentijd onderin de koelkast – daar is het ’t koudst. Gaat u toch met iets anders aan tafel? Dep de vis dan goed droog met stevig keukenpapier en bewaar het in de vriezer!
  • Bewaar de vis in de gesloten verpakking, of pak het zelf in vershoudfolie. Zorg in elk geval dat het niet met andere ingrediënten in aanraking komt en het vrij blijft van vocht.

AAN TAFEL MET..

..GASCONNE GEHAKTBALLEN

Lekker om zelf gehaktballen te maken – ons gehakt maken de slagers met de mooiste afsnijdsels van het vlees na het portioneren. Wil je het lekker én makkelijk? In Baambrugge draaien onze slagers van Gasconne rundvlees en een flinke dosis liefde verrukkelijke ballen die jij in een handomdraai op tafel zet! Gasconne is een Race Rustique, een ras dat nooit gekruist is voor betere prestaties en daarom een echt slowfood ras is. Het ras is afkomstig uit de Pyreneeën en wordt sinds 1986 in Baambrugge gefokt. De dieren hebben een dieet van meer dan tien soorten gras, aangevuld met natuurlijke bijvoeding die bestaat uit een variëteit van lokale graansoorten. Dit is terug te proeven in het pure, smaakvolle vlees.