Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g krieltjes
500 g zuurkool
100 g spekblokjes
2 Baambrugs big worsten
30 g roomboter
1 teen knoflook
1 ui

VOORRAADKAST

50 ml witte wijn of water

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg krieltjes
750 gram zuurkool
200 g spekblokjes
4 Baambrugs big worsten
50 g roomboter
2 tenen knoflook
1 ui

VOORRAADKAST

100 ml witte wijn of water

Printen

Bereiding

  1. Was de krieltjes goed – schrob alle aarde er goed af. Snijd grote krieltjes eventueel door de helft of in kwarten. Doe ze in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar ze 12 minuten.
  2. Verwarm de boter en bak de spekjes goudbruin en knapperig. Bak tegelijkertijd de worsten rondom goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de ui en knoflook.
  4. Verwijder de goudbruine worsten – die hoeven nog niet gaar te zijn – en knapperige spekblokjes uit de pan en leg op een bord.
  5. Bak de ui en knoflook circa 3 minuten in het bakvet. Voeg de zuurkool met een beetje van het vocht en wijn of water toe. Schep de krieltjes ernaast en leg de worst erop. Laat afgedekt nog circa 10-15 minuten stoven totdat de worst gaar is vanbinnen.
  6. Roer de spekjes er op het laatst doorheen, zo blijven ze knapperig.

Ingrediënten in dit recept