Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Raoul Badal

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

6 stuks zomeroesters
1 rode grapefruit
1 bosui
dille
sojasaus

Printen

Bereiding

Waan uzelf aan de Franse kust op een zomerse dag en geniet van de volle zeesmaak van deze seizoensoesters.

  1. Steek de oesters open en haal deze los*
  2. Schil de grapefruit en snijd partjes uit het vlies
  3. Halveer de partjes en verdeel deze op het oestervlees
  4. Schenk een halve theelepel sojasaus over de oesters
  5. Snijd de bosui in hele fijne ringen
  6. Garneer de oesters met dille en de bosui

Oesters openen

Denk om uw handen! Gebruik een oesterhandschoen of een gevouwen theedoek voor de hand waarmee u de schelp vasthoudt. Oesters hebben een stevige schelp met een bollere en een platte kant. Leg de schelp met de bolle kant onder op een theedoek, zodat deze niet weg kan glippen. In de schelp ziet u een natuurlijke schanier – deze kant heeft u nodig. Steek de punt van het mesje daar voorzichtig in en wrik rustig op en neer en open de oester met een draaiende polsbeweging. Doe dit bedachtzaam, want u wil geen gruis bij uw oester of teveel vocht verliezen. Gebruik het mesje nu om de spier aan de platte kan van de schelp los te snijden en de schelp volledig te openen. Verwijder eventueel gruis, snijd de oester los uit de bolle kant van de schelp en draai het vlees om om met de mooi kant boven te serveren.

Ingrediënten in dit recept