Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 zeebaars
20 g roomboter
5 takjes salie
1 citroen
½ bloemkool
2 landbolletjes
100 g crème fraîche

VOORRAADKAST
olijfolie
peper & zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 zeebaars
40 g roomboter
10 takjes salie
2 citroenen
1 bloemkool
4 landbolletjes
200 g crème fraîche

VOORRAADKAST
olijfolie
peper & zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng de zeebaars op smaak met zout en peper, aan de buiten- en binnenkant. Pluk de salie van de steeltjes.
  2. Snijd de boter in blokjes. Rasp de schil van de citroen en zet apart. Snijd de helft van de citroen in plakken en leg deze in de buikholte van de zeebaars samen met de boter en de helft van de salieblaadjes.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes, hussel er flink wat olijfolie door, breng op smaak met peper en zout en leg samen met de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de overgebleven citroen doormidden en leg erbij. Bak het geheel 20 minuten, haal de vis uit de oven en dek af met aluminiumfolie zodat hij warm blijft. Bak de bloemkool nog 10 minuten langer.
  4. Bak de landbolletjes de laatste 7 minuten van de baktijd mee.
  5. Snijd de overgebleven salieblaadjes in dunne reepjes en meng samen met de citroenrasp door de crème fraîche. Breng op smaak met zout.
  6. Serveer de saus bij de geroosterde bloemkool. Serveer de vis in z’n geheel op tafel. Knijp de gebakken citroen er over uit en serveer met het brood.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT